"PARTNER JE PRISTAO DA NAĐEM ISTOPOLNOG LJUBAVNIKA,ALI IMA JEDAN PROBLEM": Da li verujete u priču nesrećne supruge?
Foto: Profimedia

ISPOVEST

"PARTNER JE PRISTAO DA NAĐEM ISTOPOLNOG LJUBAVNIKA,ALI IMA JEDAN PROBLEM": Da li verujete u priču nesrećne supruge?

Biseksualna supruga otkrila šta je muči

Objavljeno: 10:28h

Volela bih istražiti svoju seksualnost s drugim ženama, ali nedostaje mi samopouzdanja i često se osećam kao da nisam dovoljno poželjna da bih nekoga privukla.

Čitateljka Guardiana požalila se o problemu koji je muči na ljubavnom planu. Poslušajte njenu kratku priču.

- Ja sam biseksualna žena u heteroseksualnoj vezi. Zajedno smo tri godine, a pre otprilike godinu dana rekla sam mu da me zanima istraživanje svoje seksualnosti sa ženama. Bio je tako neverovatan i podržavao me, a zajedno smo uspeli da savladamo problem postavljajući jasne granice. Borim se da pronađem druge žene koje bi bile voljne podeliti sa mnom seksualno iskustvo i prihvatiti činjenicu da imam partnera. Nedostaje mi samopouzdanja i često se osećam kao da nisam dovoljno „queer“. Takođe se ne osećam baš poželjno drugim ženama. Kako da pristupim svojim seksualnim istraživanjima?

Psihoterapeut Pamela Stefanson Conoll imala je spreman odgovor.

- Potrebno je vreme i energija da biste pronašli zajednicu u kojoj se osećate sigurno i prihvaćeno. I nikad nije lako; nažalost, postupak uključuje rizikovanje. odbacivanja, sramote ili čak ismejavanja. Samo budite hrabri i odlučni, a pre svega, znajte da postoje mnogi drugi ljudi poput vas, sa sličnim osećajima i izazovima. Vaš prvi korak može biti učvršćivanje vere u vlastitu poželjnost. Ako osoba oseća da je privlačna, bit će privlačna i drugima. Nakon što prepoznate pojedinca ili zajednicu s kojom se osećate ugodno, sledite svoju intuiciju i - uprkos svojim strahovima - pokušajte delovati s poverenjem. Imati osećaj samopouzdanja jedan je od najboljih načina za zbližavanje drugih- poručila je.

Bonus video:

09:07

ESPRESO INTERVJU: Filip Vukosavljević

(Espreso, Guardian)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.