NAPRAVITE POSNU ČORBU OD POVRĆA: Kombinacija SASTOJAKA daje POSEBAN UKUS, ništa BOLJE niste JELI (RECEPT)
Čorba u šerpi, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

idealna

NAPRAVITE POSNU ČORBU OD POVRĆA: Kombinacija SASTOJAKA daje POSEBAN UKUS, ništa BOLJE niste JELI (RECEPT)

Idealna i za hladne dane, a i za sve ljude koji poste

Objavljeno:

Spremite posnu čorbu sa povrćem.

Idealna i za hladne dane, a i za sve ljude koji poste.

Sastojci

Potrebno je:

150 g graška

150 g kukuruza šećerca

Čorba
foto: Printscreen/Youtube/ JEDNOSTAVNI BRZI RECEPTI

200 g šargarepe

100 g korena celera

1 manji koren paškanata

1 srednja glavica crnog luka

3 veća češnja belog luka

3 veća krompira

Čorba
foto: Printscreen/Youtube/ JEDNOSTAVNI BRZI RECEPTI

200 g šampinjona

200 ml pasiranog paradajza

2 kašike paradajz pirea

voda

Začini:

1 kašičica kurkume

Čorba
foto: Printscreen/Youtube/ JEDNOSTAVNI BRZI RECEPTI

1 kašičica mešavine mlevenog bibera

1 kašičica karija

1/2 kašičice sušene mirođije

1/2 vezice iseckanog peršuna

suvi biljni začin (po ukusu)

Ovo je vrlo jednostavan recept, za post na vodi, ali jelo je veoma ukusno...

Šargarepu i krompir iseckati na kockice. Koren celera, paškanata, crni i beli luk sitno iseckati. Pola količine šampinjona iseći na kockice, a pola na deblje listiće.

U dublju posudu staviti grašak, kukuruz, iseckanu šargarepu, paškanat, celer, crni i beli luk, krompir i šampinjone. Dodati pasirani paradajz, pa naliti sa vodom, da voda bude 2cm iznad povrća. Poklopiti i na srednjoj temperaturi pustiti da provri.

Zatim dodati sve navedene začine, izuzev peršuna, promešati, poklopiti i na srednjoj temperaturi kuvati sve dok se tečnost ne zgusne.

Kada je jelo gotovo probati da li treba dodati još šta od začina, ubaciti sitno iseckani peršun, poklopiti i skloniti sa vatre. Ostaviti pet minuta da odstoji, pa poslužiti uz sezonsku salatu.

(Espreso/Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.