IMA BALKANSKO POREKLO! Za ovim turskim glumcem su SRPKINJE LUDELE, a ovo je ISTINA o njemu
Kivanč Tatlitug, Foto: Foto: Facebook

ovo niste znali

IMA BALKANSKO POREKLO! Za ovim turskim glumcem su SRPKINJE LUDELE, a ovo je ISTINA o njemu

Znamo ga kao Mehmeta, Behlula, Sekiza, Kuzeja i Kurta Sejita. Ali nismo znali da je sa Balkana

Objavljeno: 12:27h

Jedan od najtalentovanijih turskih glumaca, Bred Pit iz Adane, Kivanč Tatlitug vodi poreklo iz Bosne i Hercegovine!

Njegovi deka i baka (po očevoj liniji) su imigranti iz BiH, posle Drugog svetskog rata došli su u Adanu gde se rodio njegov otac Erdem.

Šta još nismo znali o Kivanču?

Kivanč, koji je jedno od petoro dece u porodici, rođen je 27. oktobra 1983. godine. Njegovo ime Kıvanç na turskom jeziku znači ponos, dok je prezime Tatlıtuğ kovanica od turskih reči "tatlı" (slatko) i "tuğ" (štit).

Kivančova porodica imala je pekaru u Adani, preko 100 godina.

Išao je u privatnu gimnaziju gde je otkrio da je prilično talentovan za košarku.

Zbog očeve bolesti, porodica Tatlitug seli se u Istanbul 1997. godine, gde Kivanč počinje da igra za Ulkerspor.

Kivanč Tatlitug
foto: Foto: Facebook

Tridesetjednogodišnji glumac radi i kao model; nosi titulu najboljeg modela Turske i najboljeg modela sveta (2002. godine).

Jedanaest godina je bio u burnoj vezi sa prelepom Azrom Akin, tursko-holandskom manekenkom koja je bila mis sveta 2002. godine.

Prekretnicu u karijeri predstavljalo je dobijanje uloge Mehmeta u seriji "Gumuš".

Nagradu Zlatni leptir dobio je za glavnu ulogu u seriji "Zabranjeno voće". Igrao je Behlula Haznedara koji se zaljubljuje u stričevu novu ženu Bihter (Beren Sat).

U intervjuu za Turski Elle, na pitanje kako izgleda njegova idealna žena, odgovorio je: "Ne možeš da napraviš porudžbinu. Ne radi se tu o plavušama, brinetama, riđokosim ili plavookim ženama... Automatski te privlači neko čiji te duh i duša mame".

Dugo je živeo u stanu, ali je rešio da kupi vilu samo da bi njegov pas Pars mogao da jurca do mile volje čak i kada je Kivanč zauzet na snimanju.

Kivanč Tatlitug
foto: Foto: Facebook

Kivanč ima nekoliko tetovaža. Na desnom ramenu mu je velika tetovaža feniksa u boji, dok mu na levoj ruci piše "Samo Alah može da mi sudi".

Zajedno sa koleginicom Songul Oden (Gumuš iz istoimene serije), išao je u Dubai kao emisar. Turska je rešila da na taj način iskoristi popularnost glumaca koji su romantičnim serijama osvojili Balkan i Bliski istok.

"Plava ljubičica", kako ga još zovu, pametno ulaže zarađeni novac u nekretnine. Kupio je i napušteni hotel sa teniskim terenim na ostrvu Adasi – platio ga je 800 hiljada turskih lira (nešto više od 280 hiljada evra).

(Espreso/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.