SLAVKO ŠTIMAC UOPŠTE NIJE IZ SRBIJE: Ovo je jedina PRAVA ISTINA o poreklu glumca
Slavko Štimac, Foto: Printscreen/Youtube

ŠOK NAD ŠOKOVIMA

SLAVKO ŠTIMAC UOPŠTE NIJE IZ SRBIJE: Ovo je jedina PRAVA ISTINA o poreklu glumca

Jedan je od najpoznatiji glumaca na ovim prostorima.

Objavljeno:

Imao je nešto više od deset godina kada je izabran za glavnog junaka filma Vuk samotnjak. Sa 18 je shvatio da nema drugog puta osim onog pred kamerama i na sceni. Radio je sa najboljim glumcima od koji je učio, pa nije ni upisivao akademiju.

Slavko Štimac je jugoslovenski i srpski filmski i televizijski glumac, prepoznatljiv po ulogama u filmovima i serijama „Sjećaš li se Doli Bel“, „Ko to tamo peva“, „Varljivo leto `68“, „Salaš u Malom Ritu“, „Specijalno vaspitanje“ i drugima. Rođen je 15. oktobra 1960. godine u mestu Konjsko Brdo kod Gospića. U braku je sa slikarkom i scenografom Vesnom Golubović s kojom ima sina Vida. Živi i radi u Beogradu.

S obzirom na to da se na filmu prvi put pojavio sa samo 12 godina, jedan je od retkih glumaca čije odrastanje je publika na prostoru bivše Jugoslavije mogla da prati kroz njegove uloge. Od 1972. do 2019. godine snimio je 46 filmova, 12 serija i nekoliko predstava. Ipak, publici je prepoznatljiv po ulogama Milana Maljevića, Pere Trte, Petra Cvetkovića, Dine, Veselina…

Slavko Štimac
foto: Borislav Zdrinja/ZIPA PHOTO/ATAImages

Mlađe generacije ga prepoznaju po ulozi patologa Save u seriji „Ubice mog oca“. Na 12. Međunarodnom filmskom i muzičkom festivalu Kustendorf je u januaru 2019. godine dobio „Nagradu za buduće filmove“, priznanje koje predstavlja ekvavalent nagradi za životno delo. Slavko Štimac je rođen 1960. godine u selu Konjsko Brdo u Lici (Hrvatska) i ima 62 godine. Iako je već sa 12 godina postao filmska zvezda, nikada nije voleo da priča o sebi ili svom privatnom životu. Važi za jednog od skromnih glumaca, koji ne krije da taj posao nije ni malo glamurozan i da su i glumci ljudi koji mogu da ostanu bez novca ako nema posla. U dugogodišnjem je braku sa slikarkom i scenografom Vesnom Golubović s kojom ima sina Vida. Vid Štimac je po struci ekonomista, a kako je Slavko u jednom od retkih intervjua kazao, drago mu je što sin nije krenuo njegovim stopama.

S obzirom na to da je zbog posla mnogo putovao, u poslednje vreme, kada radi u Zagrebu odseda kod brata kako bi izbegao hotel. Zanimljivo je što nema specijalnih prohteva, poput mnogih glumaca, nego na snimanja dolazi vlastitim automobilom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.