OTKRIVENO ŠTA NOVAK ĐOKOVIĆ PLANIRA! Ima OGROMNO bogatstvo, ali želi samo JEDNO!
Novak Đoković u Jasenovom polju, Foto: Twitter/ Julie

NOLE, VELIKI SI!

OTKRIVENO ŠTA NOVAK ĐOKOVIĆ PLANIRA! Ima OGROMNO bogatstvo, ali želi samo JEDNO!

Srpski teniser ne zaboravlja svoje korene

Objavljeno: 15:58h

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je ovog leta posetio selo Jasenovo polje odakle njegova porodica vodi poreklo.

Vlasnik 21 Grend slem titule je rešio da se vrati svojim korenima i tom prilikom doneo jednu odluku.

Naime, u pomenutom mesto gde je do nedavno Nole boravio rođen je njegov pradeda Neđeljko, koji se 1928. godine preselio na Kosovo i Metohiju, da bi se 1941. vratio bežeći od rata.

Đoković u Jasenovom polju
Đoković u Jasenovom poljufoto: Twitter/printscreen

Otac Srđana Đokovića,Vladimir, takođe je rođen u istom mestu, a teniski kralj sada želi da simbolično, baš na temeljima njegove kuće sagradi novi objekat, i na taj način obnovi svoju dedovinu.

To je u razgovoru za "Informer", otkrio Milan Đoković, rođak Novaka, sa kojim je srpski as do nedavno provodio vreme u Crnoj Gori.

- Domaćin skupa bio je Novakov stric Goran. Nole je bio i na našem porodičnom imanju, koje je blizu rodne kuće Noletovog dede Vlada. Od te kuće ostale su samo zidine, urušena je od starosti, treba da se obnovi, videćemo kad. Zaseok u Jasenovom polju gde se nalaze naša i nekada kuća Noletovog dede se zove Krstata dola. Novakova porodica htela je da je obnovi još 2012, ali neki rođaci kojima je to u međuvremenu pripalo, a svuda su po svetu, ne mogu naći dogovor da to vrate/ponovo prodaju Novakovoj familiji. Valjalo bi da se to reši. Mi smo im nudili deo imanja da naprave novu, ali oni žele na temeljima stare kuće da izgrade objekat. Nadamo se da će se i to dogoditi - otkriva Novakov rođak iz Nikšića.

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.