SRPSKA GLUMICA NAS ZAUVEK NAPUSTILA, KOLEGE NEUTEŠNE: Počivaj u miru, ANĐELE (VIDEO)
Sveća, Foto: Profimedia

tuga

SRPSKA GLUMICA NAS ZAUVEK NAPUSTILA, KOLEGE NEUTEŠNE: Počivaj u miru, ANĐELE (VIDEO)

U pitanju je jedna od naših najpoznatijih naturščik glumica

Objavljeno:

Bila je jedna u milion.

Srpsko glumište je nikad neće zaboraviti.

Njeno delo će ostati kao svojevrsni pečat srpskoj kinematografiji.

Jedna od naših najpoznatijih naturščik glumica, Ratislava Raja Gačić, preminula je u petak, 29. jula. Rođena je u Beogradu 3. aprila 1941. godine, a u filmske vode je "uplovila" kada je glumila u filmu "Miris poljskog cveća" Srđana Karanovića.

- Do tada bila sam nepoznata užička šoferska žena, domaćica koja gaji troje dece, ćerku i sinove blizance. Imala sam 36 godina i prvi sam put zaigrala na filmu i to glavnu ulogu zahvaljujući reditelju Srđanu – Điđi Karanoviću… Ni slutila nisam šta će se sve posle događati, sreća da sam imala podršku svog pokojnog supruga Milenka koji je uvek bio uz mene - rekla je Raja Gačić u jednom intervjuu, piše "Blic".

U ovom ostvarenju igrala je sa legendarnim Ljubom Tadićem, koji je za nju imao reči hvale.

- Ti, Rajo, nisi glumica, nego – glumičetina! - rekao je svojevremeno Ljuba Tadić.

Glumila je u filmovima kao što su "Uvek spremne zene", "Sok od šljiva", "Dve palme", "Petrijin venac", "Nešto između", "Bulevar revolucije", "Matilda" sa Džeremijem Ajronsom.

Ono što je još zanimljivo jeste da se našla u spotu za pesmu "Behind The Smoke" nekadašnjeg gitariste grupe Genesis Stiva Heketa.

- Meni nagrade nisu bile važne jer je sve oko mene već bilo bajka - rekla je svojevremeno Raja Gačić i navela da joj je "svet na setu njena druga porodica".

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.