UPRAVO JAVLJENE STRAVIČNE VESTI: Umrla POZNATA GLUMICA, TUGA
Glumica, Foto: Printscreen/Youtube/Música Mexicana con Sentimiento

CRNE VESTI

UPRAVO JAVLJENE STRAVIČNE VESTI: Umrla POZNATA GLUMICA, TUGA

Svi su u šoku

Objavljeno: 09:52h

Umrla je poznata glumica.

Strašne vesti su saopštene.

Svi su u šoku.

1 / 2 Foto: Printscreen/Youtube/Música Mexicana con Sentimiento

Umrla je glumica Marija Viktorija Ledesme Kuevas, bolje poznata kao Ruža od Kastilje, koja se istakla u eri Zlatnog bioskopa pored ličnosti kao što su Horhe Negrete, Pedro Armendariz, Tin Tan, Resortes, Luis Agilar, Hoakin Kordero, Antonio Agilar.

Ruža de Kastilje umrla je u 90. godini i za sada nisu poznati detalji njene smrti. Poznato je da je pre smrti slavna živela u Casa del Actor.

Putanja Ruže od Kastilje je bila glumica i pevačica koja je stekla slavu u Zlatnom dobu kinematografije u Meksiku, posebno 1950-ih, a njen talenat doveo ju je do toga da bude nominovana za nagradu Ariel 1954. godine.

Glumica
foto: Printscreen/Youtube/Música Mexicana con Sentimiento

Smatra se jednom od velikih interpretatora meksičke muzike dvadesetog veka. Bila e uspešna na radiju i snimio desetine albuma. Neki od njenih hitova su „Zbogom kanu”, „Strela”, „Maldito bezdan”, „La lei del monte” i „Con el alma rota”.

Među njenim najpoznatijim su „Tri vesela druga“, „Rumba Caliente“, „Tal para kue“, „El mariachi unknovn“, „Las nenas del 7“ i „Akui esta los Aguilares“, između mnogih drugih.

Videvši da je njeno učešće u bioskopu donekle ograničeno, i primetivši uspeh koji je postigla u pozorištu, Rosa je odlučila da napravi sopstvenu predstavu za scenarije. U emisiji je pevala muziku rančera uz pratnju 'Mariachi Vargas de Tecalitlan'

Glumica
foto: Printscreen/Youtube/Música Mexicana con Sentimiento

Ono što je drugačije je to što su je pratile i plesačice u toplesu iz Lidoa Paris, a i sama je na binu izašla polugola.

Iza toga se Roza povukla sa scene vraćajući se u medij do 90-ih sa filmom „La Paloma de Marsella“.

Debitovala je u noćnom klubu „Rio Rosa“ u državi Agvaskalijentes sa 14 godina. Nakon toga, ona i njena porodica preselili su se u Meksiko Siti gde je okušala sreću na radio stanici „KSEKS La Voz de Mekico“. Njen stil pevanja pri interpretaciji pesama rančera impresionirao je reditelje i asistente.

Glumica
foto: Printscreen/Youtube/Música Mexicana con Sentimiento

U 50-im je postigao veliki uspeh, čak je i nominovana za nagradu Ariel za 'najbolju sporednu glumicu' 1954.

Tokom svoje karijere ostvario je nekoliko uspeha na filmu, pozorištu i muzici, radeći zajedno sa umetnicima kao što su Horhe Negrete i German Valdes 'Tin Tan'; ipak, njena karijera je prekinuta kada ju je cenzurisala prva dama Meksika Marija Ester Zunovife iz Luisa Ečeverije.

Marija Viktorija Ledesma Kueva, koja se pamti po umetničkom imenu „Ruža od Kastilje“, bila je glumica i pevačica iz doba Cine de Oroa, koja je preminula ovog ponedeljka, 1. avgusta u 90. godini.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.