DA LI JE MOGUĆE DA IMA TOLIKO? Evo koliko ZAPRAVO GODINA ima Miodrag Radonjić, NEVERICA
Miodrag Radonjić, Foto: Zorana Jevtić

otkrijte

DA LI JE MOGUĆE DA IMA TOLIKO? Evo koliko ZAPRAVO GODINA ima Miodrag Radonjić, NEVERICA

Radonjić je sa 18 godina upisao Fakultet dramskih umetnosti (FDU) u Beogradu, u klasi profesora Dragana Petrovića

Objavljeno: 18:17h

Miodrag Radonjić je srpski pozorišni, filmski i televizijski glumac i producent koji je prepoznatljivost stekao ulogama u serijama „Ubice mog oca“ i „Južni vetar“, te filmovima „Balkanska međa“ i „Hotel Beograd“.

Radonjić je sa 18 godina upisao Fakultet dramskih umetnosti (FDU) u Beogradu, u klasi profesora Dragana Petrovića. Prve pozorišne uloge je dobio tokom studija, a na filmu je debitovao 2010. godine u komediji „Nova šansa“. Od tada, do danas (mart 2020. godine) igrao je u filmovima „Oktobar“, „Marko Kraljević: Fantastična avantura“, „Igre u tami“, i drugima.

1 / 4 Foto: Vladimir Šporčić

Postao je popularan kao Baća iz filma i serije „Južni vetar“, a igrao je i u dva rusko-srpska filma – „Balkanska međa“ i „Hotel Beograd“. Amaterski se bavio glumom od osmog razreda osnovne škole, ali priznaje da nije imao jasnu viziju da li će gluma postati njegov životni poziv. Posle trećeg razreda gimnazije prijavio se za polaganje prijemnog ispita na Fakultetu političkih nauka, pre svega zato što je čuo da klasu prima Dragan Petrović, čuveni glumac i jedan od najcenjenijih predavača na FDU.

Miodrag Radonjić
foto: Damir Dervišagić

Položio je prijemni, a u jednom intervjuu je iskreno priznao da mu je trebalo nekoliko meseci da shvati da je to posao kojim želi da se bavi u budućnosti.

Na filmskom platnu Radonjić se prvi put pojavio 2010. godine kada je u bioskope izašla komedija „Nova šansa“, reditelja Marka Jeftića. Iste godine je glumio u kratkom filmu „Među javom i međ snom“. Reč je o ekranizaciji pesme Laze Kostića iz 1863. godine.

Tokom 2011. godine Miodrag je snimio šest filmova i serija. Glumio je u kratkom filmu „Priče iz groba“, koji predstavlja deo omnibusa pod nazivom „Oktobar“. Reč je o delu sedmorice režisera, a svaki deo se „naslanja“ na događaje iz oktobra 2010. godine koje su pokrenule demokratske promene u Srbiji.

Miodrag Radonjić
foto: Printscreen Youtube

Ostvario je manju ulogu u drami Ljubiše Samardžića „Miris kiše na balkanu“ koja predstavlja nastavak istoimene televizijske serije. Tumačio je Svetu u popularnoj TV seriji „Nepobedivo srce“ koja je premijerno emitovana na programu Radio Televizije Srbije (RTS).

Aleksandar Srećković Kubura, Miloš Biković, Miodrag Radonjić
foto: Vladimir Šporčić

U seriji „Pevaj brate“ koja je snimana po motivima istoimene predstave utelovio je Munju. Serija se od oktobra 2011. godine prikazivala na Prvoj TV, a potom reprizirala na O2 televiziji. Rođen je 3. maja 1989. godine u Beogradu, što znači da ima 33 godine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.