OVO JE PRAVO POREKLO NEDE UKRADEN: Ovoj ISTINI se niko NIJE NADAO
Neda Ukraden, Foto: Dragana Udovičić

saznajte

OVO JE PRAVO POREKLO NEDE UKRADEN: Ovoj ISTINI se niko NIJE NADAO

Neda Ukraden je od malena bila veliki zaljubljenik u pevanje i muzičku profesiju uopšte

Objavljeno: 17:30h

Neda Ukraden je srpska pevačica zabavne muzike koja je rođena 16. avgusta 1950. godine.

Živi i radi u Beogradu. Kada pomenemoNedu Ukraden, mogu da nam na pamet padnu samo njeni brojni uspesi. Važi za najzgodniju baku na estradi, najobrazovaniju estradnu umetnicu na našim prostorima, ženu koja samo svojom harizmom može da digne čitave tribine na noge i pevačicu čije numere iz prebogatog muzičkog opisa jednostavno moraju da se nađu na playlist – i svih velikih veselja i noćnih žurki..

1 / 5 Foto: © ATA Images

Neda Ukraden je od malena bila veliki zaljubljenik u pevanje i muzičku profesiju uopšte. Zbog svog talenta koji je pokazivala još od najranijeg detinjstva, Nedu su školske drugarice ubedile da se, sa svega 16 godina, prijavi na audiciju ,,Radio Sarajeva”, koja se održavala povodom izbora za solistu zabavne muzike. Neda Ukraden je tada izvela pesmu ,,Kap veselja” i od tog momenta je shvatila da je pevanje njena ljubav za ceo život.

Njen pop prvenac je objavljen 1982. godine i nosio je naziv ,,To mora da je ljubav”. Ovaj album je dokazao Nedi da je pop žanr ono što nju definiše.

Neda Ukraden
foto: Aleksandra Čolić

Što se tiče i privatnog i profesionalnog života, Neda Ukraden je jedna od retkih pravih dama našeg javnog sveta. Tokom njene karijere, koja traje preko 50 godina, Neda Ukraden nije bila sklona skandalima niti javno eksponirala svoj život.

Neda Ukraden je svoju karijeru započela sa svega 17 godina, kada je za Radio Sarajevo snimila svoju prvu pesmu – ,,Igra bez kraja”, sa kojom je nastupala i na festivalu Vaš šlager sezone, na kom je odnela titulu najboljeg debitanta.

Neda Ukraden
foto: Aleksandra Čolić

Sledeći festival na kom je učestvovala bio je Opatijski festival, 1975. godine, gde je predstavila svoju pesmu ,,Srce u srcu”, sa kojom se takmičila i na izboru za numeru za takmičenje za pesmu Evrovizije.

Neda Ukraden
foto: Aleksandra Čolić

Pošto je otac bio službenik SUP-a, Neda je često menjala mesto stanovanja. Do druge godine je živela u Imotskom uz baku i deku nakon čega je sa roditeljima otišla u Višegrad. Tu je upoznala komšinicu koja ju je naučila da peva sevdalinke. Zatim su se preselili u Goraždu gde je Neda počela da peva na školskim priredbama u osnovnoj školi „Maksim Gorki“ koju je pohađala pet godina.

zabava, estrada, Neda Ukraden
foto: Printscreen

Neda Ukraden je rođena 16. avgusta 1950. godine u gradu Imotski, u Hrvatskoj, u porodici Pavlović, koja vodi poreklo iz Crne Gore. Njeni roditelji, Dušan i Anđelija, su poreklom iz Crne Gore.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.