ISPLIVALA KONTROVERZNA SLIKA NATAŠE NINKOVIĆ I DOBRO POZNATOG GLUMCA: Svi gledaju u OVO (FOTO)
Nataša Ninković, Foto: Marina Lopičić

pogledajte

ISPLIVALA KONTROVERZNA SLIKA NATAŠE NINKOVIĆ I DOBRO POZNATOG GLUMCA: Svi gledaju u OVO (FOTO)

Osim ove nagrade, čija je najmlađa dobitnica, za svoj umetnički izraz dobila je i nagradu „Raša Plaović”, kao i dve nagrade „Carica Teodora”

Objavljeno: 10:48h

Nataša Ninković je srpska je filmska, televizijska i pozorišna glumica.

Prvi veliki film u kome se predstavila jugoslovenskoj publici bio je filmski klasik Tri karte za Holivud iz 1993, a prvu veliku ulogu ostvarila je pet godina kasnije, u ratnoj drami Spasitelj.

1 / 4 Foto: © ATA Images

Nacionalnu popularnost stekla je krajem milenijuma ulogom Ruške u TV seriji Porodično blago, i 2003. u filmu Profesionalac. Podjednako zastupljena na televiziji, na filmu i pozorištu, uspon na domaćoj sceni nastavila je zahvaljujući projektima poput — TV serija Ranjeni orao, Cvat lipe na Balkanu i Senke nad Balkanom, a zatim i kroz zapažene uloge u filmovima Ivkova slava, Stado, Ajvar i Dara iz Jasenovca.

Kritičari su najviše bili naklonjeni njenoj ulozi Marije u filmu Klopka i Natalije u seriji Ubice mog oca, kao i njenim pozorišnim izvođenjima Gospođice Ive Andrića i Hede Gabler Henrika Ibsena.

Nataša Ninković
foto: Vladimir Sporčić

Natašu Ninković često smatraju jednom od najboljih glumica svoje generacije, u prilog čemu svedoči njen kontinuirani angažman u nekim od najuspešnijih televizijskih poduhvata, kao i Nagrada „Žanka Stokić”, za izuzetan doprinos srpskoj umetnosti.

Osim ove nagrade, čija je najmlađa dobitnica, za svoj umetnički izraz dobila je i nagradu „Raša Plaović”, kao i dve nagrade „Carica Teodora”.

Nenad Jezdić
foto: Vladimir Sporčić

Nataša je rođena u Trebinju, gde je završila osnovnu i srednju medicinsku školu, i danas ističe da je za Hercegovinu vezuju lepe uspomene.

a njom su studirali Nela Mihailović, Daniela Kuzmanović, Danijela Ugrenović, Karolina Cimeša, Nebojša Glogovac, Vojin Ćetković, Boris Pingović i Sergej Trifunović.

Na njenom instagram profilu pojavila se fotografija sa glumcem Nenadom Jezdićem.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.