OVE POZE U KREVETU IZAZIVAJU URINARNU INFEKCIJU: Vodite računa, JEDNA JE JAKO OPASNA
Poze u krevetu, Foto: Profimedia

pazite

OVE POZE U KREVETU IZAZIVAJU URINARNU INFEKCIJU: Vodite računa, JEDNA JE JAKO OPASNA

Ovo su najgore poze koje izazivaju urinarne infekcije!

Objavljeno:

Infekcije urinarnog trakta mogu da se dese svakome, bez obzira na uzrast i pol, ali najčešće pogađaju žene, a prvi simptomi se javljaju već narednog dana nakon odnosa. To je zato što bakterije koje žive u genitalnom području mogu da prodru u uretru (koja ima mali otvor blizu vagine) tokom intimnog odnosa.

Bakterije putuju do bešike i izazivaju infekciju, a koja se manifestuje pojavom bola pri uriniranju i neprestanim osećajem da postoji potreba za mokrenjem. Postoji nekoliko saveta koji mogu da pomognu da se izbegne infekcija urinarnog trakta nakon odnosa. Lekari savetuju da nakon "akcije u krevetu", obavezno urinirate kako biste odmah izbacili sve baketrije koje su se nakupile u "kritičnom delu".

Međutim, ispostavilo se i da određene poze u seksu pogoršavaju problem i utiču na pojavu infekcija. Stručnjakinja za intimne odnose Rubi Rejr kaže:

"Opšte pravilo je da položaji sa većim trenjem između tela povećavaju rizik od pojave urinarnih infekcija. Iako sama ova poza sa pojačanim trenjem može da bude neverovatno prijatna, samo pokret gde se intimni delovi 'trljaju' o partnera čini da se bakterije lakše šire."

"Seks treba da bude uzbudljiv i prijatan. Čak i ako ove poze povećavaju šanse da dobijete infekciju, ne bi trebalo da ih se odreknete, osim ako to nije preporuka lekara", kaže dr Rubi.

Dr Endru Valans-Oven je objasnio zašto baš poze kod kojih je ovaj tip stimulacije (kao npr. misionarka) mogu da napravi problem.

"Uretra se nalazi između klitorisa i vaginalnog otvora. Samo na osnovu blizine, rizik da seksualne tečnosti i bakterije dođu u kontakt i potencijalno inficiraju uretru je visok", objasnio je i dodao da ovakav tip infekcija može da bude problematičan i za muškarce, ukoliko partneri nastave da imaju odnose a lečenje nije završeno.

A evo o koje su najgore poze kad je reč o infekciji urinarnog trakta:

Misionarka - ova poza postavlja urinarni kanal žene i muški polni organ veoma blizu jedno drugog. Tako se umnožavaju bakterije koje putuju u uretru, bešiku ili bubrege i time rizikuju infekciju. Pokušajte da stavite noge preko ramena partnera kako biste smanjili rizik.

Kaubojka - ovo je poza kada žena sedi na muškarcu, to dovodi uretru u blizinu muškog polnog organa. U ovoj pozi je trenje neverovatno, što pomaže bakterijama da se šire mnogo lakše.

Penetracija prstima - uobičajena zabluda je da se urinarne infekcije javljaju samo kada postoji penetracija polnim organom. Preko prstiju se takođe mogu lako preneti bakterije, posebno kada uzmete u obzir činjenicu da vaše ruke svakodnevno dolaze u kontakt sa "milionima" klica.

Analni seks - sve što je bilo u i oko anusa mora da se dobro opere pre nego što dođe do vulve i vagine. Da biste ograničili prenos bakterija, koristite novi kondom. Lateks rukavice su takođe odlične ako koristite ruke.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.