VODE SE KAO SRBI, ALI SAMO NA PAPIRU: Ovi poznati "MAŠU" SRPSKIM DRŽAVLJANSTVOM po čitavoj planeti!
Foto: Printscreen/youtube, Profimedia, Filip Plavčić, EPA-EFE/SH​AWN THEW, EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

daroviti predsednik!

VODE SE KAO SRBI, ALI SAMO NA PAPIRU: Ovi poznati "MAŠU" SRPSKIM DRŽAVLJANSTVOM po čitavoj planeti!

Ujedno šetaju i holivudo, a evo koliko puta su zaista iskoristili svoje državljuanstvo!

Objavljeno: 16:52h

Najpoznatije ličnosti koje se hvale našim državljanstvom, i koje smo domaćinski ugostili kako red i običaj nalaže!

Naime lista je poprilično dugačka, a većina je pripala glumcima, dok je samo jedna manekenka bila na korak do njega, ali je brakom i njoj sve propalo!

1. Ralf Fajns

Na prvom mestu se nalazi najveći zlikovac, koji je svojom ulogom obeležio čuvenu sagu filmova o Hari Poteru, međutim koliko ima jezive uloge, toliko je u stvarnosti sasvim drugi čovek.

Požrtvovan i kulturan, Ralf Fajns, je možda i najzaslužniji za naše državljanstvo, zato što je pre svega glavni promoter Srbije po celom svetu, zalaže se za našu kulturu, običaje kao i istoriju, upućen je vrlo i u arhitekturu Beograda, koja ga je jednostavno opčinila.

On se u Srbiji prvi put pojavio 2008. godine na snimanju svoj prvenca, odnosno prvog rediteljskog filma "Koriolan", zbog koja je i zavoleo našu zemlju, a kako nezvanično saznajemo, od tada nam je čest gost. 2017. godine je svratio kako bi završio još jedan od njegovih najvećih projekata.

2. Stiven Sigal

Rođen 10. aprila 1952. godine u Mičigenu, Američki akcioni glumac Stiven Sigal, je postao počastvovan građanin srbije 2016. godine, kada mu je naš predednik direkntno uručio državljanstvo.

Nakon čega je u znak zahvalnosti posetio mnoga srpska sirotišta, u kojima je deci delio novogodišnje paketiće, a sa svojom grupom "opasnih momaka" je takođe učestvovao i u novogodišnjoj priredbi ispred skuštine.

Kako je obećao predsedniku, on će pokušati da svetski džet set bliže upozna sa našim podnevljem, zato što kako je opisao, na Srbiju gleda kao na svoj drugi dom.

1 / 3 Foto: Profimedia

3. Džoni Dep

A šta se to desilo na početku ove godine, pre nego što mu je krenula čitava hajka sa bivšom ženom, i zbog čega su mu ovde mnoge žene uplakane padale u zagrljaj?

Naime, glumac rođen 9. juna 1963. godine u Kentakiju, je svoj vrhunac karijere dostigao snimanjem popularnih fiilmova "Pirati sa Kariba" kao i u filmu "Čokolada" i mnogim drugima. A omiljeni ljubimac lepšeg pola je verovatno postao toliko poželjan kod nas zbog svoje neverovatne harizme i svog karakera. Ali da se vratimo na nastavak priče. Džoni Dep je naše državljanstvo dobio zbog velike zasluge u promovisanju kulturnih dobara naše države.

Kao počastvovani građanin, gostovao je u samoj kancelariji našeg predsednika, gde mu je on uručio i Zlatnu medalju u znak zahvalnosti, što svojim delom dopirnosi našoj zemlji. Naime, on je svoj popularni film Puffers snimio u redakcijskoj kući Miloša Bikovića. Pa se tako i zadržao kao naš gost.

A omiljeni glumac domaće publike, i jedna od najlepših manekenki na svetu su na korak do državljanstva..

4. Džon Čalis

Britanski glumac Džon Čalis koji je tumačio ulogu „Bojsija“ u kultnoj seriji „Mućke“, zvanično je podneo zahtev za prijem u državljanstvo Srbije, objavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. Vesić je na svojoj Fesjbuk stranici naveo da su se mnogi u Srbiji obradovali kada je Čalis objavio fotografiju svog „mercedesa“ na čijim tablicama piše „Srbija“, i dodao da je vreme da otkrije tajnu kako je ta slika nastala. „Fotografija je nastala ispred Ambasade Srbije u Londonu. Pre toga je Džon Čalis zvanično podneo zahtev za prijem u državljanstvo Republike Srbije. U ambasadi Srbije gospodina Čalisa primila je ambasadorka Srbije u Ujedinjenom Kraljevstvu Aleksandra Joksimović. Imao sam tu čast da u ime Grada Beograda potpišem preporuku Grada Beograda da Bojsi postane srpski državljanin“, naveo je Vesić.

5. Adriana Lima

Predsednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić 2009. godine u Palati federacije ugostio je brazilsku manekenku Adrijanu Limu i proslavljenog košarkaša Marka Jarića.

Tom prilikom Adrijana je izrazila želju da dobije srpsko državljanstvo, što je tadašnji ministar policije prihvatio i ponudio da joj Ministarstvo unutrašnjih poslova izda lična dokumenta po ubrzanoj proceduri.

Međutim, Ivica je sada za Telegraf otkrio da Adrijana, zapravo, nikada nije ni dobila srpski pasoš.

– Nema pasoša uopšte, nije dobila državljanstvo, a državljanstvo nije dobila zato što nije popunila papire. Nema srpski pasoš, ali je bila kod mene. Dogovorili smo se da to sve uradi, ali, eto, bila je trudna i možda je imala druge obaveze – zaključio je Ivica.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.