POZNATI GLUMAC SAZNAO DA IMA RAK! Srbija u ŠOKU
Patrik Marej, Foto: Printscreen

UŽAS

POZNATI GLUMAC SAZNAO DA IMA RAK! Srbija u ŠOKU

Glumac Patrik Marej sasvim slučajno je saznao za svoju bolest, na rutinskom pregledu, zbog čega je početkom godine apelovao na sve da odlaze preventivno i redovno kod lekara

Objavljeno: 13:26h

Patrik Marej, koji je u julu prošle godine oboleo od karcinoma pluća, konačno ima dobre vesti. Glumac kog naša publika pamti iz čuvene serije "Mućke", otkrio je da je na dobrom putu da se izleči od ove opake bolesti.

- Hvala vam još jednom na vašim lepim porukama. Kao što znate, dijagnostikovan mi je rak pluća prošlog jula. Nakon operacije u oktobru, imao sam hemoterapiju kako bi se sprečio povratak raka. Tokom hemoterapije otkriven mi je još jedan tumor na jetri. Na moju sreću, ovaj nije bio povezan s rakom pluća i takođe je mogao da se leči. Prošlog petka sam bio kod svoje doktorke i rekla mi je da je rak pluća izlečen, te da se tumor na jetri smanjuje. Još nije sve gotovo, ali kao što možete zamisliti, prezadovoljan sam ovim najnovijim vestima. Zahvaljujući briljantnim lekarima i medicinskim sestrama, nadam se da ću prisustvovati konvenciji sledeće godine - napisao je presrećni Patrik na Tviteru.

Patrik Marej
foto: Printscreen

- Želeo sam da zadržim probleme za sebe, ali sada moram da podržim kampanju za preventivne preglede. Da nisam otišao na ultrazvuk, ne bih znao da u mojim organima raste nešto čemu je potreban dodatni pregled. Utvrđeno je prisustvo više tumora. Na moje iznenađenje, oni nisu bili maligni ali je skener pokazao da imam rak pluća. U međuvremenu sam operisan - napisao je on na Tviteru.

- Sada tvitujem, a to ne bi bilo moguće da nisam otišao na ultrazvuk. Imao sam simptome koje bih povezao sa godinama i problemima usled 'slabog' stomaka. Molim vas, ne ignorišite simptome ako ne prolaze. Zahvaljujući lekarima, danas gledam u prelepi horizont koji i vi vidite - napisao je on tada.

Ova informacija je dodatno rastužila fanove, pogotovu što je čuveni Bojsi, odnosno glumac Džon Čalis preminuo od raka u 79. godini, a osim slavne uloge bio je poznat i po tome što je obožavao Srbiju, a čak je snimio i dokumentarac o ljubavi Srba prema kultnoj seriji.

On je opisao simptome koje nikada ne bi povezao sa ovim opakim karcinomom i pozvao sve da vode računa o svom zdravlju.

Marej (65) je napisao da je imao tegobe sa stomakom, i da je otišao na pregled koji je otkrio mnoštvo benignih tumora na drugim mestima, da bi skener pokazao da ima rak pluća.

"Želeo sam da zadržim probleme za sebe, ali sada moram da podržim kampanju za preventivne preglede. Da nisam otišao na ultrazvuk, ne bih znao da u mojim organima raste nešto čemu je potreban dodatni pregled. Utvrđeno je prisustvo više tumora. Na moje iznenađenje, oni nisu bili maligni ali je skener pokazao da imam rak pluća. U međuvremenu sam operisan", napisao je on na Tviteru.

"Sada tvitujem a to ne bi bilo moguće da nisam otišao na ultrazvuk. Imao sam simptome koje bih povezao sa godinama i problemima usled 'slabog' stomaka. Molim vas, ne ignorišite simptome ako ne prolaze. Zahvaljujući lekarima, danas gledam u prelepi horizont koji i vi vidite", napisao je on.

Podmukli simptomi raka pluća mogu se javiti čak i na ruci, a kod glumca su prvi znaci da nešto nije u redu bili u sistemu za varenje.

Patrik je igrao Mikija u 20 epizoda serije, odnosno od 1983. do 2003. godine, a kao i većina likova u "Mućkama", bavio se sitnim kriminalom i švercom. Fanovi serije pamte njegove hvalisave izjave o uspehu u poslu i ljubavi, a više puta je Rodniju Troteru maznuo kako pare, tako i devojku.

On je 2016. godine oženio dugogodišnju devojku Anong (40) na Tajlandu gde je živeo nekoliko godina pre nego što se vratio za Veliku Britaniju, a par ima ćerku Džosi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.