OTKRIVENO ŠTA SU OVI GLUMCI MORALI RADITI ZARAD ULOGE U FILMU: Pristajali su na MUČNE stvari, a pogotovo ŽENE
Foto: Profimedia

IZNENADIĆETE SE

OTKRIVENO ŠTA SU OVI GLUMCI MORALI RADITI ZARAD ULOGE U FILMU: Pristajali su na MUČNE stvari, a pogotovo ŽENE

Sledeće holivudske zvezde su uradile sve što su mogle kako bi bile što uverljivije u ulozi koja im je dodeljena, a neke od njih su, ako nas pitate, i preterale u želji da pokažu svoj glumački talenat.

Objavljeno:

Gluma nije baš toliko laka kao što izgleda. Za uverljivo tumačenje lika na sceni ili u filmu ili seriji nije uvek dovoljno samo savladati dijaloge i pravilno reagovati na glumu kolega. Uloge ponekad zahtevaju mnogo veću žrtvu, posebno ako glumci i glumice žele da osvoje najprestižnije nagrade.

Sledeće holivudske zvezde su uradile sve što su mogle kako bi bile što uverljivije u ulozi koja im je dodeljena, a neke od njih su, ako nas pitate, i preterale u želji da pokažu svoj glumački talenat.

En Hatavej

En Hatavej je izgubila čak 11 kilograma za samo dve nedelje za ulogu požrtvovane majke Fantine u filmskom mjuziklu Jadnici (2012). Ona je to navodno postigla tako što je u ovom periodu jela samo ovsenu kašu.

Šaja Lebef

Ekscentrični 35-godišnji glumac je zarad uloge Bojda Svona u ratnom filmu Bes (2014) tražio od zubara da mu izvadi potpuno zdrav zub! On je takođe često pravio male posekotine na svom licu, iako je bilo moguće postići isti efekat šminkom.

Hale Beri

Hale Beri
foto: Profimedia

Hale Beri je igrala zavisnicu od opojnih droga u Spajk Lijevom filmu Ljubavna groznica (1991). Ona je želela da se pokaže u najboljem svetlu pred slavnim rediteljem, pa je odlučila da se stvarno posveti dobijenoj ulozi. Kako bi otkrila kako stvarno izgleda život narkomana, poznata glumica se nije kupala i tuširala čak dve nedelje, a neko vreme je i živela na ulici.

Ešton Kučer

Ešton Kučer
foto: Profimedia

Godine 2013. snimljen je prvi od biografskih filmova o Stivu Džobsu pod nazivom Džobs, u kome je nedavno preminulog preduzetnika i vizionara tumačio Ešton Kučer. Poznati glumac, međutim, nije se zadovoljio prostom imitacijom osnivača kompanije Epl, već je odlučio i da proba njegovu dijetu, koja je nekad uključivala konzumaciju samo jedne vrste voća, na primer, jabuka ili grožđa. Ovo se nije dobro završilo po Kučera, budući da je zbog ove dijete završio ne jednom, već dva puta u bolnici.

Lejdi Gaga

Gučijevi, Lejdi Gaga
foto: Printscreen/Youtube/Taramount

Lejdi Gaga u aktuelnom filmu Gučijevi (2021) igra Patriciju Ređijani, bivšu ženu Mauricija Gučija, tadašnjeg glavnog čoveka poznate italijanske modne kuće. Američka pevačica i glumica je nedavno izjavila za britansko izdanje magazina Vogue da je zarad ove uloge devet meseci pričala sa italijanskim akcentom, čak i dok nije bila na setu.

Ed Haris

Holivudski veteran Ed Haris ostvario je jednu od svojih najboljih uloga u biografskom filmu Polok (2000). Da bi što vernije tumačio Džeksona Poloka u ovom filmu, Haris je napravio slikarski atelje u svom domu u Los Anđelesu i naučio da slika gotovo identičnim stilom kao slavni američki umetnik.

Danijel Dej Luis

Apsolutni šampion u kategoriji najveće žrtve zarad uverljivosti na velikom platnu je Danijel Dej Luis. Tokom snimanja filma Moje levo stopalo (1989), u kome je tumačio Kristija Brauna, čoveka sa cerebralnom paralizom koji može da koristi samo svoju levu nogu, trostruki oskarovac je zahtevao da ga voze u kolicima na setu, dižu iz istih i hrane. On je u svakom trenutku bio u ovoj ulozi, a čak je naučio i da slika držeći četkicu između svojih nožnih prstiju, kao lik koga je tumačio u filmu.

(Espreso/CityMagazine)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.