POSLE TOLIKO GODINA OTKRIVENA ISTINA O GLUMCIMA IZ "MONTEVIDEA": Desilo se iza KAMERE
Montevideo, Bog te video, Foto: Marina Lopičić, Printscreen, © ATA Images, Damir Dervišagić

iza kamere

POSLE TOLIKO GODINA OTKRIVENA ISTINA O GLUMCIMA IZ "MONTEVIDEA": Desilo se iza KAMERE

Poznati srpski glumac, Dragan Bjelogrlić, napravio je pun pogodak sa filmom koji je za kratko vreme osvojio srca publike, pa nas euforija od premijere drži i posle toliko godina.

Objavljeno: 11:02h

Ko bi rekao da je od premijere kultnog filma ''Montevideo, Bog te video'' prošlo čak 12 godina ? Mnogima izgleda kao da je to bilo baš juče.

Poznati srpski glumac, Dragan Bjelogrlić, napravio je pun pogodak sa filmom koji je za kratko vreme osvojio srca publike, pa nas euforija od premijere drži i posle toliko godina. Nakon toga, uloga režisera je donela ništa drugo do brojne odlične projekte.

Iako je dugogodšnje iskustvo, kako ispred, tako i iza kamera, učinilo svoje, te je Montevideo doživeo planetarnu popularnost, tome je doprinela i fenomenalna, jaka glumačka postava.

Od prvog pojavljivanja u velikim ulogama, pomno smo pratili njihove glumačke karijere, ali i ono što se dešava ''iza kulisa''.

Glavna uloga pripala je mladom glumcu u usponu, Milošu Bikoviću, za koga slobodno možemo reći i da ga je ova uloga posebno proslavila. Od tad samo beleži uspehe kako na srpskoj, tako i na ruskoj sceni.

Miloš Biković
foto: Profimedia

Karijeru je započeo igrajući uloge u televizijskim serijama, a ustalio se kao ozbiljan glumac u filmu “Sunčanica”, oskarovca Nikite Mihalkova. Odskora je uplovio i u producentske vode, u kojim se, po svemu sudeći, odlično snalazi.

Igrao je značajnu ulogu u televizijsko seriji “Mešano meso” 2011. godine. Montevideo je samo godinu dana kasnije postao i serija, pa su ljudi u Bikovićevoj glumi mogli da uživaju i na malom ekranu.

Godine 2013. Biković je odigrao i značajnu ulogu u originalnoj seriji “Na putu za Montevideo”. Serija je prikazala događaje koje nikada nismo videli u popularnim filmovima, videli smo kako je izgledao put vozom za Marsej, a zatim i brodom do Montevidea.

Godine 2014. Biković se malo odaljava od uloge Tirketa, na kratko. Igra glavnu ulogu u filmu “Kad ljubav zakasni”, sa tadašnjom devojkom Brankicom Sebastijanović. Ova romantična komedija je ubrzo postala serija, pod nazivom “Samac u braku” – po motivima istoimenog romana Mir Jam.

Miloš Biković
foto: © ATA Images

Biković i Bjelogrlić su uspeli da ponove uspeh filma “Montevideo, Bog te video”. Početkom te godine su publici predstavili nastavak filma, pod nazivom “Montevideo, vidimo se”. Publika je mogla da vidi nastavak priče o mladim fudbalerima Jugoslavije, o tome kako su izgledale utakmice i avanture u Urugvaju, ali i u kom smeru su se nastavili njihovi životi kasnije.

Godine 2015. igra glavnu ulogu u ruskom filmu “Bezdušni 2”, dok je 2018. godine postao jedan od najpopularnijih glumaca u Rusiji , zahvaljujući popularnom filmu “Led”. Iste godine Miloš Biković je dobio glavnu ulogu u filmu “Izvan granica realnosti” , Aleksanda Boguslavskog.

Kako saznajemo, danas je u ozbiljnoj vezi sa mladom pravnicom, Ivanom Malić, a živi na relaciji Srbija - Rusija.

Montevideo nije samo njega ''vinuo u zvezde''. Nekome je čak pomogao da nađe i srodnu dušu, pa je tako glumac Uroš Jovčič buduću suprugu, Dženi Martin, upoznao na snimanju filma i zaljubio se na prvi pogled !

Uros Jovcic
foto: Printscreen Instagram

O svojoj karijeri i životu generalno, govorio je i u gostovanju kod Vesne Dedić u emisiji ''Balkanskom ulicom''.

Zavodnika ženskih srca, Viktora Savića, možemo naći u ''Teatru na Brdu'', s obzirom da je u poslednje veme više na ''daskama koje život znače'', a manje na TV ekranu.

Verovatno mnogima i dalje odzvanja glas Mime Karadžića i čuveno : '' Rosoooo ! '' Glumici Danini Jeftić zapala je ni manje, ni više, do glavna ženska uloga u filmu, Tirketova devojka, Rosa.

Prelepa, talentovana i mlada glumica nakon filma Montevideo imala je takođe ostvarenu ulogu u novoj seriji ''Kamiondžije'' , gde je stala rame uz rame sa velikanom Tihomirom Stanićem i legendarnim ''Tajsonom'', Nenadom Jezdićem.

Po svemu sudeći, njihove uloge nisu nimalo prošle nezapaženo, a ono što je još bitnije je da se filma svi sećaju sa osmehom i navode kao životnu prekretnicu kako u poslu, tako i privatno.

Da su veliki, to su i dokazali, a mi im želimo svu sreću u daljoj karijeri i da samo nastave uzlaznom putanjom.

I zaista, Bog ih video !

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.