POTRES NA TVITERU JOŠ TRAJE: Mask popio TUŽBU od njih!
Ilon Mask, Foto: Profimedia

NOVI PROBLEMI

POTRES NA TVITERU JOŠ TRAJE: Mask popio TUŽBU od njih!

Mask ne samo da nije obelodanio da je do 14. marta već kupio pet odsto udela, već je nastavio i posle toga da kupuje, a do sredine aprila u njegovom vlasništvu se našlo 9,2 odsto akcija

Objavljeno:

Investitori tvrde da je Ilon Mask uštedeo 156 miliona dolara jer je direktno uticao na pad akcija „Tvitera“, istovremeno tajno kupivši više od pet odsto udela u kompaniji.

Ilon Mask moraće da odgovori na tužbu „Tviterovih“ investitora zašto je odložio da obelodani svoj akcionarski udeo u toj društvenoj mreži od kada je ponudio da je otkupi za 44 milijarde dolara.

Mask ne samo da nije obelodanio da je do 14. marta već kupio pet odsto udela, već je nastavio i posle toga da kupuje, a do sredine aprila u njegovom vlasništvu se našlo 9,2 odsto akcija.

1 / 4 Foto: EPA-EFE/ALEXANDER BECHER

„Odlažući da obelodani svoj udeo, Mask je aktivno manipulisao tržištem i kupovao akcije po veštački niskoj ceni“, naveli su investitori.

Mask i njegovi advokati još nisu odgovorili na optužbe.

Investitori takođe ističu da je nedavni pad vrednosti „Teslinih“ akcija doveo u pitanje Maskovu mogućnost da kupi „Tviter“, jer je akcije u „Tesli“ ponudio kao zalog da obezbedi zajmove za kupovinu društvene mreže.

Akcije „Tesle“ trenutno vrede oko 700 dolara, a početkom aprila su bile 1.000 dolara.

(Espreso / RTS, GUARDIAN, VERGE)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.