DEONICA TESLE PALE ZA VIŠE OD 6 ODSTO: I to zbog 1 STVARI!
Ilon Mask, Foto: Profimedia

TUŽBA

DEONICA TESLE PALE ZA VIŠE OD 6 ODSTO: I to zbog 1 STVARI!

"Napade na mene treba promatrati kroz političku prizmu - ovo su njihove standardne (odvratne) metode - ali ništa me neće odvratiti od borbe za bolju budućnost i vaše pravo na slobodu govora"

Objavljeno:

Biznis Insajder je juče objavio članak u kojem navodi da je SpaceX, firmaI lona Maska, 2018. godine platila 250.000 dolara kako bi rešila tužbu za seksualno uznemiravanje koju je protiv Maska podigla neimenovana stjuardesa. Stjuardesa je optužila Maska da se 2016. skinuo pred njom. Deonice Tesle su nakon objave članka pale za više od 6 posto.

U članku je citirana anonimna osoba koja je rekla da je prijateljica stjuardese. Prijateljica je dala izjavu u sklopu procesa privatne nagodbe, navodi se u članku.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

"Izazov za lažljivicu koja tvrdi da me je njena prijateljica videla golog - opiši samo jednu stvar, bilo što (ožiljke, tetovaže,...) što nije poznato javnosti. Neće to moći jer se to nikada nije dogodilo", napisao je Mask na Twitteru.

"Ponudio joj je kupiti konja"

Pomenuti list je preneo izjavu prijateljice koja kaže da je Mask, osim što je navodno skinuo odeću, protrljao bedro stjuardese i ponudio da će joj kupiti konja ako "napravi nešto više". Mask je to navodno rekao tokom masaže za vreme leta.

Stjuardesa je iste godine angažirala advokata jer je smatrala da njeno odbijanje Maska može naštetiti njenom zaposlenju u SpaceX-u, navodi list.

Firma je zatim sa stjuardesom sklopila nagodbu u izvansudskom procesu. Nagodba je uključivala i sporazum o tajnosti podataka zbog kojeg je stjuardesi zabranjeno govoriti o ovom slučaju, piše lit.

Mask: Priča je politički motivirana

Mask, koji pokušava kupiti Twitter, dan ranije je rekao da će od sada glasati za republikance umesto za demokrate i da će sada protiv njega uslediti "kampanja prljavih trikova". List piše i da Mask tvrdi da je priča stjuardese bila politički motivisana i da je cela priča puno šira.

"Napade na mene treba promatrati kroz političku prizmu - ovo su njihove standardne (odvratne) metode - ali ništa me neće odvratiti od borbe za bolju budućnost i vaše pravo na slobodu govora", objavio je Mask na Twitteru.

"I, za zapisnik, ove lude optužbe su potpuno neistinite", dodao je u drugoj objavi. Cilj članka u Business Insider je ometanje njegove kupovine Twittera, tvrdi Mask.

( Espreso / Index.hr )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.