MASK IZGUBIO 10 MILIJARDI DOLARA U SAMO JEDNOM DANU: Nakon stravičnih optužni na njegov račun!
Ilon Mask, Foto: Profimedia

nedolično ponašanje

MASK IZGUBIO 10 MILIJARDI DOLARA U SAMO JEDNOM DANU: Nakon stravičnih optužni na njegov račun!

Njegovo bogatstvo u četvrtak vredelo oko 212 milijardi dolara, prema Blumbergovom indeksu milijardera

Objavljeno: 10:13h

Osnivač i izvršni direktor Tesle Elon Musk izgubio je 10 milijardi dolara u samo jednom danu nakon što su se pojavile optužbe za seksualno nedolično ponašanje protiv njega.

Njegovo bogatstvo u četvrtak vredelo oko 212 milijardi dolara, prema Blumbergovom indeksu milijardera. Nakon što su u četvrtak uveče objavljene vesti o optužbama, njegovo bogatstvo je palo na oko 201 milijardu dolara, pokazao je indeks.

Prema Insajderovom izveštaju, SpaceKs, kompanija za vazduhoplovstvo koju je osnovao Musk, platila je stjuardesi 250.000 dolara da reši tužbu protiv Maska za seksualno zlostavljanje 2018. Mask je tu tvrdnju negirao, piše Biznis Insajder.

Musk poseduje oko 47 odsto SpaceKs-a. Prošle nedelje je procenjeno da je kompanija dostigla procenu od 125 milijardi dolara. Ali to je privatna kompanija, i kao takva, njena procena se ne menja mnogo iz dana u dan.

Samo prošle nedelje, akcije proizvođača automobila su pale za 14%, što je izbrisalo oko 110 milijardi dolara iz njegove tržišne vrednosti, izvestio je Blumberg . „Sve dok postoji Tviter dogovor i dokle god Tesline akcije padaju, ljudi se brinu da će Musk morati da proda više akcija i da će se omesti i neće obraćati toliko pažnje na Teslu koliko bi trebalo“, Geri Blek, osnivač i upravljački partner u ETF Future Fund LLC koji se aktivno upravlja, rekao je za Bloomberg.

1 / 5 Foto: EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE / POOL

Musk će verovatno videti da se njegovo bogatstvo dodatno smanjuje dok Teslu i dalje pogađaju loše vesti. U petak je premijerno prikazan novi dokumentarac, „ Kraš kurs Elona Maska “, koji govori o Maskovom odgovoru na saobraćajne nesreće koje je navodno izazvala funkcija autopilota u Teslinim automobilima.

Istog dana, Musk je na Tviteru, ne pozivajući se na Insajderovu priču ili dokumentarac, rekao da gradi „tvrdo odeljenje za sudske sporove“ u Tesli koje će direktno njemu odgovarati. Tražio je kandidate koji su agresivni i neće odustati.

„Biće krvi“, tvitovao je on .

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.