Premijera predstave u kojoj glume deca obolela od cerebralne i dečije paralize
Pozorište, Foto: Profimedia

"tri praseta"

Premijera predstave u kojoj glume deca obolela od cerebralne i dečije paralize

Predstava je rezultat projekta "Na krilima mašte" u okviru kojeg se pripremaju lutkarske predstave i radionice u kojima glavnu ulogu imaju deca obolela od cerebralne i dečije paralize

Objavljeno:

Pozorišna predstava "Tri praseta" u kojima glavnu ulogu imaju deca obolela od cerebralne i dečije paralize biće premijerno izvedena 10. novembra u 17 sati u maloj sali "Pozorišta mladih" u Novom Sadu.

Predstava je rezultat projekta "Na krilima mašte" u okviru kojeg se pripremaju lutkarske predstave i radionice u kojima glavnu ulogu imaju deca obolela od cerebralne i dečije paralize.

Projekat je otvoren za svu zainteresovanu decu koja će, ukoliko se priključe radionicama i predstavama, moći zajedno sa drugom decom da kreativno razvijaju svoju maštu.

"Na ovaj način želimo da našim mladim gledaocima i njihovim pratiocima i članovima porodice približimo svest o postojanju drugačijih medju njima samima, o njihovim mogućnostima, problemima i načinima učestvovanja u zajednici", saopštili su organizatori.

Program "Na krilima mašte" realizuje Sokolski kulturni centar "Sokolski dom", a podržalo ga je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Do sada je odigrana predstava "Zlatokosa" u kojoj su deca obolela od cerebralne paralize sa svojim roditeljima, braćom i sestrama pred punom salom Pozorišta mladih pokazala svoje umeće.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.