TUŽNE VESTI: Preminula igumanija manastira Vujan (FOTO)
Manastir Vujan, Foto: RINA

TUGA

TUŽNE VESTI: Preminula igumanija manastira Vujan (FOTO)

Iguman Jovan Nikitović upokojio se u Gospodu nakon nesreće koja se dogodila u ponedeljak, 6. januara, oko 14.45 na Ibarskoj magistrali kod Preljine

Objavljeno:

Preminula je igumanija manastira Vujan, mati Jela (77), saznaje Telegraf.rs.

Nakon smrti njenog mlađeg brata na Badnji dan 2020. godine, arhimandrita Jovana, igumana manastira, postavljena je za njegovu nastojateljicu.

Kako je navedeno na Fejsbuku, biće sahranjena u porti manastira, pored svoja dva brata, arhimandrita Jovana i protosinđela Arsenija, a zaupokojena liturgija i opelo biće služeni sutra u maastiru Vujan.

Mati Jela rođena je kao jedina ćerka među četvoro dece Nikitovića u Gornjoj Trepči kod Čačka. Sva deca Nikitovića posvetila su se crkvi. Najmlađi brat Dragutin postao je sveštenik u Čačku, dok su se preostalo troje - Arso, Jovan i Jela zakaluđerili.

Iguman Jovan Nikitović upokojio se u Gospodu nakon nesreće koja se dogodila u ponedeljak, 6. januara, oko 14.45 na Ibarskoj magistrali kod Preljine. Kako su nam vernici ranije rekli, igumanu je pozlilo pre nego što je doživeo sudar sa kamionom. Prema njihovim navodima, iguman je već imao zdravstvenih problema, a nedugo pre nesreće tražio pomoć lekara iz Beograda.

Manastir Vujan nalazi na istoimenoj planini, u ataru sela Prislonica, između Gornjeg Milanovca i Čačka. Poznat je po tome što se u njemu počivši patrijarh Pavle izlečio od tuberkuloze, moleći se nad moštima vujanskog sveca.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.