"PLANOM ŠINSKIH SISTEMA DO REŠAVANJA SAOBRAĆAJNIH PROBLEMA U BEOGRADU": Nikodijević o razvoju metroa
Nikola Nikodijević, Foto: Dragana Udovičić

pažnja

"PLANOM ŠINSKIH SISTEMA DO REŠAVANJA SAOBRAĆAJNIH PROBLEMA U BEOGRADU": Nikodijević o razvoju metroa

Dokument koji danas usvajamo je strateški, na njemu se dugo radilo, naveo je Nikodijević i dodao da on ima izuzetan značaj za sve Beograđane

Objavljeno:

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević izjavio je da je jedna od najznačajnijih tačaka današnje sednice Plan šinskih sistema grada Beograd koji omogućava razvoj beogradskog metroa, BG voza, tramvajskog sistema, što bi za desetak godina trebalo da dovede do potpunog rešavanja saobraćajnih problema u Beogradu.

– Ovim planom predviđeno je koliko će metro imati linija, kuda će se one kretati, a 22. novembra konačno počinje izgradnja beogradskog metroa. Prva linija ići će od Makiškog polja prema Mirijevu, druga od Ustaničke prema Tvorničkoj, a treća linija treba da zatvori krug i integriše Prokop. Beogradski metro nije dovoljan za rešavanje saobraćajnih problema u gradu ukoliko ga ne inkorporiramo u ostale šinske sisteme. To upravo i jeste deo dokumenta, koji je izuzetno važan za Beograđane, a koji danas usvajamo – naglasio je Nikodijević za TV Vesti.

Prema njegovim rečima, u Beogradu ima oko 40 kilometara tramvajskih šina, a ovim dokumentom planirano je da se tramvajski saobraćaj prostire na gotovo 80 kilometara. BG voz, dodao je, služi za povezivanje svih obodnih beogradskih opština.

– Povezani su Lazarevac i Barajevo, kao i Mladenovac, a planira se nova linija koja treba da ide od Vukovog spomenika prema Novom Beogradu, Surčinu, nacionalnom stadionu, Aerodromu, Obrenovcu. Tako će svi građani na teritoriji Beograda biti povezani šinskim sistemima i moći će da koriste tramvaj, metro ili BG voz – pojasnio je Nikodijević.

Dokument koji danas usvajamo je strateški, na njemu se dugo radilo, naveo je Nikodijević i dodao da on ima izuzetan značaj za sve Beograđane.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.