JEZIVA TRAGEDIJA! Pevačica čuvenog hita LAMBADA oteta iz HOTELA, pa živa SPALJENA u KOLIMA!
Prema policijskoj istrazi, ubio ju je jedan od njenih zaposlenih, Foto: Printscreen

STRAŠNO!

JEZIVA TRAGEDIJA! Pevačica čuvenog hita LAMBADA oteta iz HOTELA, pa živa SPALJENA u KOLIMA!

1953. godine u porodici muzičara - otac joj je bio dirigent, a majka pijanistkinja. Počela je ozbiljno da se bavi muzikom sa 13 godina

Objavljeno: 14:40h

Adaptacijom pesme Stiva Vondera "Anoter star" na portugalski jezik pokazala je svoje umeće i mnoge američke zvezde bile su zainteresovaneza njene aranžmane i kompozicije.

Loalva Braz Vijeira je bila brazilska pevačica grupe Kaoma, najpoznatije po planetarnom hitu Lambada uz koju smo svi đuskali krajem 80-tih i početkom 90-tih. Braz je rođena u blizini Ria de Ženeira 1953. godine u porodici muzičara - otac joj je bio dirigent, a majka pijanistkinja. Počela je ozbiljno da se bavi muzikom sa 13 godina i još kao veoma mlada bila je nagrađena brojnim nacionalnim nagradama.

Loalva Braz Vijeira
foto: Printscreen

Njen talenat je stekao priznanje brojnih brazilskih pop umetnika kao što su Tima Maie, Emilia Santiaga, Gala, Kaetana Veloza i drugih koji su u periodu od 1975. pa do 1985. bili njeni saradnici na snimanju ploča. Sredinom osamdesetih preselila se u Paris i nastupala u mnogim zemljama širom sveta. Brazilka je 1989. godine kao vokal grupe Kaoma otpevala je pesmu "Lambada" koja je postala veliki hit.

Zanimljivo, pesmu Lambada je komponovao vođa bolivijske grupe "Los Kjarkas" i bez njegove saglasnosti grupa "Kaoma" je pesmu počela da koristi. Došlo je do oštorog sukoba oko autorskih prava, a kasnije uz veliku novčanu koja nije poznata javnosti nadoknadu postignuto je "primirije".

Loalva Braz Vijeira
foto: Printscreen

Braz je komponovala i otpevala 2 pesme za film "Le Roi Desperados", a pesme kao što su "Tago Mago", "Dançando Lambada", "Mélodie D’Amour" su obeležile njenu karijeru. Adaptacijom pesme Stiva Vondera "Anoter star" na portugalski jezik pokazala je svoje umeće i mnoge američke zvezde bile su zainteresovaneza njene aranžmane i kompozicije. Bila je član Francuske akademije i nagrađena je prestižnom srebrnom medaljom "Prix Thorlet". Život joj se tragično završio 19. januara 2017. godine, kada je njeno telo pronađeno u mestu Sankvarema u izgorelom automobilu. Kako su naveli iz policije, dvojica muškaraca su upala u hotel gde je živela i stavili je u automobil koji je potom zapaljen. Prema policijskoj istrazi, ubio ju je jedan od njenih zaposlenih.

Bonus video:

04:14

MARKO MILJKOVIĆ SE OGLASIO NA INSTAGRAM LAJVU: Spomenuo je VENČANJE sa Lunom, a evo šta mu je ona ODGOVORILA!

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.