Piksiz ipak SVIRAJU u Beogradu: Poznato je kada ćemo moći da ih SLUŠAMO na TAŠMAJDANU! Ovo je NOVI TERMIN!
Alternativni bend iz Bostona Pixies svetsku pažnju privukao je strukturno i dinamički neuobičajenim, ali izuzetno uzbudljivim pesmama, Foto: Promo

super vest

Piksiz ipak SVIRAJU u Beogradu: Poznato je kada ćemo moći da ih SLUŠAMO na TAŠMAJDANU! Ovo je NOVI TERMIN!

Pixis su odlučili da odlože čitavu svetsku turneju planiranu za leto 2021. godine

Objavljeno:

Američke alt-rok legende Piksiz (Pixies) održaće dugoočekivani beogradski koncert 29. avgusta (20:30) 2022. godine na stadionu "Tašmajdan".

Pixis su odlučili da odlože čitavu svetsku turneju planiranu za leto 2021. godine, usled i dalje nepovoljne globalne zdravstvene situacije, pa je u skladu sa tim, nažalost, moralo doći i do odlaganja koncerta predviđenog za 31. avgust na Tašu.

Već kupljene ulaznice za Pixies za 31. avgust 2021. godine (kao i za prvobitni datum 1. septembar 2020. godine) ostaju važeće za 29. avgust 2022. godine i nije ih potrebno menjati.

Ulaznice za koncert Pixies 29. avgusta 2022. godine na Tašu u prodaji su preko prodajnih mesta i mreže www.tickets.rs. Tribine i parter koštaju 2.800 dinara, a fan pit je 3.500 dinara.

Za one koji žele, povrat ulaznica kreće od 1. januara 2022. godine. Vlada Srbije donela je 6. avgusta 2020. godine Uredbu o ponudi važenja kupljenih ulaznica za kulturno-umetnicke manifestacije koje su otkazane usled pandemije zarazne bolesti Kovid-19, kojom se uređuju načini i uslovi pod kojima se može ponuditi odgovarajuća zamena, odnosno nadoknada za kupljenu neiskorišćenu ulaznicu.

U skladu sa tom Uredbom organizator nudi kupcu ulaznice mogućnost da je iskoristi tokom narednog održavanja manifestacije ili za neku drugu manifestaciju u njegovoj organizaciji, najkasnije do 31. decembra 2021. godine.

Alternativni bend iz Bostona Pixies svetsku pažnju privukao je strukturno i dinamički neuobičajenim, ali izuzetno uzbudljivim pesmama poput "Caribou", "Gigantic", "Where Is My Mind", "Debaser", "Here Comes Your Man" i "Monkey Gone To Heaven", zabeleženim na nizu danas kultnih, bučnih gitarskih albuma - (mini) "Come On Pilgrim" (1987), "Surfer Rosa" (1988), "Doolittle" (1989), "Bossanova" (1990) i "Trompe le Monde" (1991).

Nakon raspada benda 1993. godine, autor, pevač i gitarista Blek Frensis (Black Frances), gitarista Džoi Santijago (Joey Santiago), basistkinja Kim Dil (Deal) i bubnjar Dejvid (David) Lovering ponovo se okupljaju 2004. godine, a diskografski rad obnavljaju, doduše sada bez Dil, albumom "Indy Cindy" (2014). Sa basistkinjom Paz Lenčantin (Lenchantin) stiže "Head Carrier" (2016) i konačno "Beneath the Eyrie" (2019), koji je očuvao poznatu gnevnu ubrzanost, beskrajnu maštovitost i živopisnu Pixies estetiku, o čemu svedoče singlovi "Catfish Cate", "On Graveyard Hill" i "Lone Rider".

Bonus video:

09:05

IGOR MILOJEVIĆ ZA ESPRESO

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.