Ovi SPOTOVI koštali su više od HOLIVUDSKIH BLOKBASTERA: Da li znate koja su 3 minuta NAJSKUPLJA u ISTORIJI? (VIDEO)
Ona se u ovom spotu punom akcionih scena bori sama sa sobom, što objašnjava njegov budžet od čak 6,1 miliona dolara, Foto: Printscreen

istorija muzike

Ovi SPOTOVI koštali su više od HOLIVUDSKIH BLOKBASTERA: Da li znate koja su 3 minuta NAJSKUPLJA u ISTORIJI? (VIDEO)

Zanimljivo je da oni zbog napretka tehnologije koštaju mnogo manje nego ranije, zbog čega se na sledećoj listi 10 najskupljih video spotova uglavnom nalaze oni stari bar nekoliko decenija.

Objavljeno:

Još od nastanka televizije MTV 1981. godine, video spotovi su bili jedan od primarnih načina za promociju novih izdanja muzičkih izvođača. U međuvremenu je stigao internet, koji je promenio dosta toga u muzičkoj industriji. Video spotovi, međutim, i dalje se snimaju, s tim da ih danas ljudi najčešće gledaju na Jutjubu.

Madona
foto: Printscreen

Zanimljivo je da oni zbog napretka tehnologije koštaju mnogo manje nego ranije, zbog čega se na sledećoj listi 10 najskupljih video spotova uglavnom nalaze oni stari bar nekoliko decenija.

10. Busta Rhymes What’s It Gonna Be? (1999)

Ovaj spot je koštao 2,4 miliona dolara. Režirao ga je Hajp Vilijams, a najveći deo budžeta iskorišćen je za do tada neviđene kompjuterski generisane specijalne efekte.

9. Mariah Carey Heartbreaker (1999)

Budžet spota za pesmu Heartbreaker bio je 2,5 miliona dolara. Veći deo tog novca otišao je na iznajmljivanje bioskopa u kome je snimljen, ali i angažman glumca Džerija O’Konela. Za režiju spota bio je zadužen Bret Ratner, koji je godinu dana ranije ostvario veliki uspeh filmom Gas do daske.

8. MC Hammer 2 Legit 2 Quit (1991)

MC Hammer je 1991. godine bio na vrhuncu slave, zbog čega je njegova diskografska kuća uložila čak 2,5 miliona dolara za snimanje svojevrsnog kratkog filma za njegovu pesmu 2 Legit 2 Quit. U spotu se osim popularnog repera pojavljuju i Džejms Braun i Džon Beluši.

7. Puff Daddy Victory (1997)

Ovaj spot ima eksplozije, helikoptere, poteru kolima, uzbudljive akcione scene na kiši i glumca Denisa Hopera. Imajući sve ovo u vidu, nije uopšte čudno da je on koštao 2,7 miliona dolara.

6. Guns N’ Roses Estranged (1993)

Spot za pesmu Estranged grupe Guns N’ Roses traje skoro 10 minuta. U njemu možemo da vidimo članove benda dok nastupaju na stadionu i ukrcavaju se u privatni avion, ali i scene na tankeru, pod vodom i u luksuznoj vili. Budžet spota je bio 4 miliona dolara.

5. Michael Jackson Black Or White (1991)

Kralj popa je u više navratao revolucionisao video spotove. To se prvi put dogodilo izlaskom videa za njegovu pesmu Thriller, koji je režirao Džon Lendis, a isti reditelj je osam godina kasnije bio zadužen za snimanje spota za pesmu Black or White. Video koji je koštao 4 miliona dolara sadrži scene sa poznatim glumcima, lavove i konje, egzotične lokacije, neviđene specijalne efekte i na kraju, transformaciju Majkla Džeksona u pantera.

4. Madonna Bedtime Story (1995)

Madonina diskografska kuća nije žalila pare kada je uložila 5 miliona dolara za snimanje veoma nadrealnog spota za njenu pesmu Bedtime Story. Najveći deo tih sredstava iskorišćen je za kompleksan i dugotrajan proces postprodukcije, dok je samo snimanje spota trajalo svega šest dana.

3. Madonna Express Yourself (1989)

Ovaj spot je inspirisan nemim filmom Metropolis. Režirao ga je Dejvid Finčer, a njegov budžet je iznosio 5 miliona dolara.

2. Madonna Die Another Day (2002)

Pesma Die Another Day promovisala je istoimeni film o Džejmsu Bondu, u kome Madona ima malu ulogu. Ona se u ovom spotu punom akcionih scena bori sama sa sobom, što objašnjava njegov budžet od čak 6,1 miliona dolara.

1. Michael Jackson & Janet Jackson Scream (1995)

Majkl i Dženet Džekson su 1995. objavili svoj prvi zajednički singl. U pitanju je bila pesma Scream, čiji je spot koštao neverovatnih 7 miliona dolara. On je snimljen u futurističkom stilu, a njegova režija je poverena Marku Romaneku.

Bonus video:

04:49

ESPRESO TVITER: Barbi Afrika

(Espreso/Finances Online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.