NAJBOLJI FILMOVI OSAMDESETIH: Za sve one koji se ovih dana osećaju kao TINEJDŽERI ili imaju žal za MLADOŠĆU (VIDEO)
Ukoliko ti je dosadila socijalna distanca, ovaj film će te sigurno razveseliti!, Foto: printscreen/ YouTube

kultni filmovi

NAJBOLJI FILMOVI OSAMDESETIH: Za sve one koji se ovih dana osećaju kao TINEJDŽERI ili imaju žal za MLADOŠĆU (VIDEO)

Ovo su najbolji filmovi osamdesetih koji su zabeležili tinejdž-doba u svom punom sjaju i tako da se mi mlađi kajemo što nismo odrastali u tom periodu!

Objavljeno:

Iako većina nas sa nostalgijom pamti najbolja ostvarenja devedesetih i dvehiljaditih (ja sam, na primer, izolaciju iskoristila da pogledam ponovo sve delove Harija Potera i Gospodara prstenova u cugu), prave priče ipak dolaze iz decenije pre – ovo su najbolji filmovi osamdesetih koji su zabeležili tinejdž-doba u svom punom sjaju i tako da se mi mlađi kajemo što nismo odrastali u tom periodu!

Ferris Bueller’s Day Off (1986)

Ukoliko ti je dosadila socijalna distanca, ovaj film će te sigurno razveseliti! Obrati pažnju na scenu kada Ferris Bueller (Matthew Broderick) peva “Twist & Shout” u ludom prsluku leopard printa. Posebna zahvalnost ide i njegovom partneru u zločinu, Cameronu (Alan Ruck) i Ferariju njegovog oca iz 1961. Inače, film je dostupan na Netflixu.

Heathers (1988)

Ovo je definitivno najcrnja tinejdžerska komedija, ali baš zato je i vredna pažnje – ipak je reč o kultnom ostvarenju Michaela Lehmanna. U filmu možemo videti Veronicu (Winona Ryder) koja se udružuje sa J.D. (Christian Slater) kako bi zajedno ubili tri najpopularnije devojke u školi istog imena (Heather) koje su, naravno, zle i koje niko ne voli.

Footloose (1984)

Kevin Bacon u ovom filmu glumi tinejdžera Rena McCormacka iz Čikaga koji se seli u Jutu, gde saznaje da na lokalnom nivou postoji zabrana plesa postavljena od strane vlasti. Ren odlučuje da uradi nešto po tom pitanju te organizuje tinejdžersku “pobunu” – i uspeva da spasi ples i srednjoškolsku maturu!

Sixteen Candles (1984)

Matursko iskustvo Molly Ringwald će svima biti zanimljivo – kako onima kojima je matura otkazana, tako i nama kojima nedostaje jedan od boljih provoda u srednjoj školi! Ovaj film takođe možeš pogledati na Netflixu.

A Nightmare On Elm Street (1984)

Iako nam danas možda ne deluje toliko strašno, ovaj horor je zapravo jedan od najuticajnijih filmova ikada snimljenih. Radnja filma prati tinejdžere koje noću, u snovima, posećuje strašni ubica te je jedno pravilo koje treba da slede to da – ne smeju da zaspe. Bonus poene ovaj film dobija i zbog toga što je reč o prvoj ulozi Johnnyja Deppa!

The Breakfast Club (1985)

Odličan film Johna Hughesa prati petoro tinejdžera iz različitih školskih klika (Emilio Estevez, Anthony Michael Hall, Judd Nelson, Molly Ringwald i Ally Sheedy) koji provode jednu subotu u školi, na celodnevnoj kazni. Kakve sve zgode i nezgode prave, saznaj na Netflixu!

Fast Times At Ridgemont High (1982)

Amy Heckerling je ovaj film napravila kao adaptaciju memoara Camerona Crowea koji je proveo godinu dana u srednjoj školi pretvarajući se da je tinejdžer, iako je imao 22 godine. Film uključuje baš sve stereotipne priče o srednjoj školi, a lik vredan pažnje je simpatičan surfer Jeff Spicoli, kog glumi Sean Penn.

Back To The Future (1985)

Jedan od filmova iz osamdesetih sa najvećom zaradom je upravo ovaj, a govori o Martyju McFlyju (Michael J. Fox) koji putuje kroz vreme, 30 godina u prošlost, ali tamo biva zarobljen protiv svoje volje što je dovelo do ultra zabavnih rezultata…

Bonus video:

(Espreso/Wannabemagazine)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.