NAJGORI FILMOVI SVIH VREMENA: Neki su toliko LOŠI da su zapravo FANTASTIČNI! Da li ste ih GLEDALI? (VIDEO)
Neki su već zaradili status kultnih klasika zbog svog očajnog kvaliteta, Foto: Profimedia

krš krševa

NAJGORI FILMOVI SVIH VREMENA: Neki su toliko LOŠI da su zapravo FANTASTIČNI! Da li ste ih GLEDALI? (VIDEO)

Neki su toliko loši da su postali kultni klasici

Objavljeno: 10:51h

Postoji mnogo rasprava o tome koji filmovi su najbolji i šta treba da ima jedan film da bi se smatrao remek delom kinematografije. Međutim, kada je film zaista loš svakom gledaocu je to jasno, nema rasprave. Neki su tako loši da su dobri.

Ljudi često umeju da za film koji im se nije svideo da je reč o najgorem filmu na svetu. Međutim, ni ne znaju koliko filmovi mogu da budu loši. Odlučili smo da vam predstavimo filmove za koje kritika i publika misli da su najgori na svetu.

Neki su već zaradili status kultnih klasika zbog svog očajnog kvaliteta, a posle njih ćete se zapitati šta ste vi uopšte gledali i kako neko može uopšte da uloži novac i snimi takvo jedno ostvarenje.

Ovo su najgori filmovi svih vremena:

Žena mačka

Ovo je film zbog kog nije bilo filmova sa ženskim superherojima skoro 15 godina. Reč je o jednom od najgorih superherojskih filmova. Fanovi su mu najviše zamerili što legendarna junakinja Selena Kajl nije Žena mačka, već je titulu poneo potpuno nov lik. Nema nikakvu strukturu, a ne znamo kako su autori uspeli da učine da neke od najboljih glumica današnjice Hali Beri i Šeron Stoun odigraju najgore uloge u karijeri.

Film je nominovan za čak sedam Zlatnih malina, a osvojio je četiri. Beri je otišla na dodelu nagrada i zahvalila se rečima: “Želim da se zahvalim studiu “Warner Bros” što me stavio u ovaj us*ani film”.

“Mesa of Lost Woman”

Obično stare holivudske filmove vezujemo sa kvalitetom. Međutim, sa ovim filmom smo se žestoko prevarili. Naime, u dubini kalifornijske pustinje “Dr Aranya” (Inače pauk na španskom jeziku, veoma suptilno) pretvara pauke u prelepe žene. Ideja je da tako zavlada svetom. Očajni su i muzika i gluma. Izgleda kao predstava iz četvrtog razreda.

“Manos: The Hands of Fate”

Prema proceni kritičara ovo je zvanično najgore ocenjen film na svetu. Smatra se potpuno negledljivim ostvarenjem. Predstavlja priču u porodici koja na izletu nabasa na kult obožavaoca sotone. I sve u njemu je bizarno, ne znamo kako je neko mogao da dođe na ideju o ovom filmu.

Pun je niza grešaka i nepravilnosti, kao da nikog nije zanimalo to što su određeni glumci nestaju iz kadra.

“The Wicker Man”

Reč je o rimejku poznatog filma, ali ne znamo u kom trenutku je sve pošlo tako pogrešnim putem. Nikolas Kejdž se ne smatra najboljim glumcem u Holivudu, ali je ovde stvarno užasan. Ozbiljan film je pretvoren u bizarnu komediju koja nikome nije smešna.

Bizarnost ide do te mere da Kejdž uspe da nakautura medveda, a tu je legendarna scena sa pčelama koja je ušla u istoriju najboljih mimova.

Soba (The Room)

Soba” je već film koji je toliko loš da je dobar. Priča iza nastanka ovog filma je gotovo bizarna kao i sam film. Ostvarenje prikazuje ljubavni trougao Džonija, Marka i Lise i uopšte nema smisla. Dijalog i gluma su u najmanju ruku bizarni. Ni jedan od likova se ne ponaša kao prava osoba. Čak su uspeli da pomenu priču o starici koja ima kancer i ona da potpuno zaborave na to. U nekim kadrovima glumci nestaju i ima neobjašnjivo puno kašika u kadrovima. Glavni scenarista, režiser i zvezda filma je Tomi Vajzo.

On je iz sumnjivih izvora pronašao pare za snimanje filma i unajmio glumce, svima, sem njemu, je bilo jasno kakva katastrofa je ovaj film. Međutim, on nije posustao. Čak je plaćao bioskopima da ga emituju, kako bi bio dovoljno dugo u bioskopima kako bi mogao da ga prijavi za Oskare. Tako je i postao hit, publika nije mogla da veruje koliko je loš film, ali mu se vraćala. Bioskopske sale su uvek bile pune, postao je kultna komedija. I dan danas se prikazuje po bioskopima širom Amerike i karte su rasprodate, fanovi čak nose kašike na projekcije kako bi ih bacali u vis. Ovaj film jednostavno mora sa de doživi.

Godine 2017. snimljen je film “The disaster artist” o snimanju “Sobe”. Tada je Tomi Vajzo imao priliku da primi Zlatni globus zajedno sa glumcem Džejmsom Frankom.

Bonus video:

(Espreso/Objektiv.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.