BIO JE NAJTRAŽENIJI DEČAK U NAŠOJ FILMSKOJ INDUSTRIJI, a onda je potpuno nestao i TRAGIČNO ZAVRŠIO!
Foto: prentscreen/youtube/Super Mururoa

ŠOK

BIO JE NAJTRAŽENIJI DEČAK U NAŠOJ FILMSKOJ INDUSTRIJI, a onda je potpuno nestao i TRAGIČNO ZAVRŠIO!

A mogao je da bude glumačka legenda...

Objavljeno:

Mladi glumac Marko Ratić nakon što je glumio u filmu “Kraj rata” sa svega devet godina dostiže ogromnu popularnost. Njegova porodica je bila vrlo siromašna, a uloga Vukole, u filmu u kome je igrao zajedno sa Velimirom Batom Živojinović i Nedom Arenerić otvara mu put za jedini izvor finansija .

Neverovatno čudna i tužna priča je o malom Čavki, koji je u drugoj polovini osamdesetih bio najtraženiji dečak u našoj filmskoj industriji da bi zatim potpuno nestao i na kraju tragično završio.

Nema previše podataka o njemu osim nekoliko tekstova. Dragan Kresoja ga je pikirao za ulogu sina Bate Živojinovića u filmu "Kraj rata", dečak je imao osam godina u tom trenutku, a onda je pobedio konkurenciju na audiciji i sa harmonikom u rukama kroz ceo film išao sa Batom u potrazi za osvetom tj. osvetama i stvarno je bio odličan u ulozi, piše grupa Gromade filmske.

Neverovatno čudna i tužna priča je o malom Čavki, koji je u drugoj polovini osamdesetih bio najtraženiji dečak u našoj...

Posted by Gromade Filmske on Saturday, April 11, 2020

To mu je donelo pažnju filmadžija, počeo je da dobija nove ponude i prihvatio je neke dobre, tu se ističu naravno naslovni junak u "Čavki", a bio je i Greca, klinac koji živi sa Lauševićem i kompanijom u "Dogodilo se na današnji dan", isto veoma dobra uloga, u stilu ostalih drska, inteligentna, otresita i sa vidljivim životnim iskustvom.

Tih godina je igrao i u filmovima "Kriminalci", "Granica", seriji "Aleksa Šantić" i u još par televizijskih projekata, osvojio i nagradu na Niškom festivalu, međutim početkom devedesetih odlučuje da se sa 15-ak godina sasvim povuče iz javnog života, nikada više nije ni glumio, niti davao bilo kakve intervjue.

marko ratić
foto: Printscreen

Dve decenije se ništa nije znalo o njemu sve dok 2013. nije preminuo od raka sa svega 38 godina. Možda se snalazio lepo u tom međuperiodu, možda se i mučio, više nije toliko bitno, ali budući da je u tako ranom životnom dobu preturio gomilu stvari preko glave, što teških, što blistavih, da se na pragu tinejdžerskih dana odlučio na ogroman korak kakvo je, uslovno rečeno, penzionisanje svakako bilo, stvarno je prošao svašta i žalosno je što barem taj odabrani život nije uspeo da proživi kako treba tj. koliko treba.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.