Vladimir Putin, Foto: EPA-EFE/ MICHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / K

GENOCID

"NA PUTU JE DA POČINI GENOCID": Portparol EU oštro kritikovao PUTINA - ponaša se kao NACISTA!

Portparol EU je na rednovnoj konferenciji za novinare u Briselu rekao i da niko ne zna Putnov konačni cilj, jer ga on, kako kaže Stano, nikada zvanično nije saopštio

Objavljeno: 25.02.2022. 14:34h

Portaprol EU, Peter Stano, ocenio da niko ne može da previdi koji je konačni cilj ruske vojne invazije na Ukrajinu.

On je odbacio objašnjenja predsednika Rusije Vladimira Putina da je u pitanju prevencija genocida i "denacifikacija" Ukrajine.

"To je potpuno besmisleno, jer je on taj koji ga (genocid) čini ili je na putu da ga napravi. On govori o oslobađanu Ukrajine od nacizma, ali on se ponaša kao nacista", ocenio je Stano.

Portparol EU je na rednovnoj konferenciji za novinare u Briselu rekao i da niko ne zna Putnov konačni cilj, jer ga on, kako kaže Stano, nikada zvanično nije saopštio.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

"Ovo je tako neracionalno, neopravdano i neshvatljivo da je teško videti šta je cilj. Vidimo ka čemu se ide. U osnovi on želi da uništi Ukrajinu, da joj oduzme nezavisnot i nanese štetu i patnju ukrajinskom narodu. To je apsolutno nehumano i necivilizovano i ne pripada Evropi 21. veka", objasnio je Stano.

On je zaključio da je EU spremna za svaki scenario, a sankcijama reguje na konkretne akcije Moskve uključujući kršenja međunarodnog prava i teritorijalnog integritea i suvereniteta Ukrajine.

Bonus video:

(Espreso/B92)