"TOTALNA INVAZIJA UKRAJINE KREĆE U ROKU OD 48 SATI": Upozorenje američkih obaveštajaca!
Ilustracija, Foto: Profimedia

zakuvava se

"TOTALNA INVAZIJA UKRAJINE KREĆE U ROKU OD 48 SATI": Upozorenje američkih obaveštajaca!

Ukrajina se danas našla na meti sajber napada koji su targetirali vladine stranice i banke

Objavljeno:

Ruska invazija na Ukrajinu kreće u roku od 48 sati, tvrde američki obaveštajci.

Zvaničnici američkih obaveštajnih službi potvrdili su Njuzviku da je administracija Džoa Bajdena upozorila ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog o proceni da se Rusija sprema da krene u totalnu invaziju na Ukrajinu u roku od 48 sati.

"Predsednik Ukrajine je upozoren da je vrlo verovatno da će Rusija, prema informacijama kojima raspolažu američke obaveštajne službe, krenuti sa invazijom u roku od 48 sati", rekao je Nuzviku dobro upućeni, neimenovani američki zvaničnik.

"Uz to, imamo izveštaje da su ruski avioni ranije danas ušli u ukrajinski vazdušni prostor. Radilo se o špijunskim avionima, koji su nakratko ušli u ukrajinski prostor", rekao je zvaničnik.

Izvor blizak ukrajinskom predsedniku potvrdio je Njuzviku da je Zelenski primio upozorenje Bajdenove administracije.

Neimenovani američki obaveštajac kaže i da Pentagon procenjuje da će Rusija prilikom invazije koristiti vazdušne udare, krstareće rakete i kopnenu vojsku.

Informaciju je potvrdio i drugi američki obaveštajni zvaničnik, koji je naglasio "sveobuhvatnu prirodu" vojnih operacija koje Pentagon očekuje od Rusije.

Zvaničnik je Njuzviku rekao da bi invazija uključivala ne samo upad ruske vojske u proruske separatističke regije u Donbasu na istoku Ukrajine nego i veliku invaziju usmerenu prema glavnom gradu Kijevu koja bi krenula sa severne granice sa Belorusijom, gde je ruska vojska ima zajedničke vojne vežbe sa beloruskom.

Drugi zvaničnik je rekao da će invazija verojatno krenuti po noći, a očekuje se da će joj prethoditi hakerski napadi. Planovi, naravno, mogu i da se promene, rekli su zvaničnici.

Ukrajina se danas našla na meti sajber napada koji su targetirali vladine stranice i banke.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.