Musaka, Foto: PRINTSCREEN/YT/KUMA'S KITCHEN

PREUKUSNO

MUSAKA SA KISELIM KUPUSOM: Mleveno meso zamenite kobasicom, pred kraj pospite rendanim sirom (RECEPT)

Skuvajte krompir u ljusci, pa isecite na kolutove

Objavljeno: 07.02.2022. 15:17h

Iskoristite sezonu kiselog kupusa i napravite pravu zimsku musaku. Umesto mlevenog mesa koristite sem kupusa i slaninu i kobasicu. Prelijte sa bujonom, njega uvek treba da imate u zamrzivaču jer poboljšava ukus svakom jelu.

FOTO: Printscreen/Youtube/Bokina kuhinja
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Printsceen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Sastojci:

550 g kiselog kupusa

1 kg krompira

1 crni luk

2 kobasice

150 g slanine

1 list lovora

250 ml bujona

100 g tvrdog sira

Priprema:

Skuvajte krompir u ljusci, pa isecite na kolutove. Ispržite sitno seckani crni luk, a zatim dodajte i iseckanu slaninu i kobasicu isečenu na kolutove. Sipajte bujon (150 ml) i dinstajte nekih 20 minuta, a ako je potrebno dolijte još vode. Tepsiju premažite uljem, pa poređajte krompir, zatim kiseli kupus kao za podvarak, zatim kobasice, slaninu i luk, pa još jedan red krompira. Pecite na 200°C oko 20 minuta, pa sipajte preostali bujon i pecite još 20 minuta. Pred kraj pečenja pospite rendanim sirom.

(Espreso / Stvar ukusa)