POSNI BRUSKETI, PASTA I MUSAKA! Probajte da ih napravite na OVAJ NAČIN (RECEPT)
Brusketi, Foto: Print Screen Youtube

ukusno

POSNI BRUSKETI, PASTA I MUSAKA! Probajte da ih napravite na OVAJ NAČIN (RECEPT)

Pripremili smo za vas posne recepte koje možete da isprobate u naredne dve nedelje

Objavljeno:

Gospojinski post je počeo juče, trajaće dve nedelje, a oni koji poste za to vreme ne moraju da gladuju!

Znamo da posna hrana, naročito ona na vodi, važi za obroke koji nas zasite samo na kratko. Baš zato smo malo istraživali, isprobavali i rešili da sa vama podelimo recepte za tri posna obroka koji će vas sigurno zasititi i to bolje nego meso!

Domaći brusketi (na ulju i vodi)

Evo predloga za izvrstan doručak, večeru ili međuobrok na ulju! Isecite bajat hleb na kriške, i od njega napravite bruskete. Ako želite da vas što duže drže sitim, za namaz koristite kikiriki puter. Po ukusu dodajte povrće - lisku patlidžana, papriku, luk, može i tunjevina ili pečurke, a za sočnost dodajte komadiće paradajza.

1 / 3 Foto: Print Screen Youtube

Pošto je kikiriki puter prilično suv, dodajte malo senfa ili tofu sira. Sve možete da začinite posnim kačkavaljem, origanom... Zapecite u rerni (dužina zavisi od toga koliko prepečeno želite da bude) i uživajte!

Brusketi na vodi, naravno, imaju znatno uži izbor namirnica, ali mogu biti jednako ukusni!

Što se namaza tiče, možete da koristite senf, kečap ili gusti paradajz sos, a odozgo povrće, začine, kuvane pečurke ili ribu. Da bi vas duže držalo sitim, odozgo dodajte različite semenke i orašaste plodove.

Hranljiva posna pasta

Sastojci za pastu na ulju za jednu osobu: 200 g posne testenine, 80 g tunjevine, kašika suncokreta, kašika bundevinih semenki, kašika prepečenog susama, so po želji, malo čeri paradajza.

Skuvajte pastu, posolite po ukusu, dodajte ostale sastojke i uživajte.

Pasta sa tunjevinom
Pasta sa tunjevinomfoto: Printscreen/Youtube/CooKing

Sastojci za pastu na vodi za jednu osobu: 250 g posne testenine, 50 g kuvanih ili grilovanih pečuraka, 200 ml soka od paradajza, kašika brašna, malo vode, origano, semenke lana i bundeve.

Sok od paradajza prokuvajte i dodajte kašiku brašna razmućenog u malo vode, da se zgusne. Dodajte i ostale sastojke i pomešajte sa skuvanom testeninom.

Posna musaka na ulju

Sastojci: 1 kg tikvica, 500 g patlidžana, 1 glavica luka, 2 paprike, 2 krompira, 500 ml paradajz pirea, so i biber po ukusu, malo maslinovog ulja, struk mirođije, struk peršuna.

Priprema: Oljuštite tikvice i isecite ih na kriške. Nakon toga prodinstajte svaku od njih nekoliko minuta u maslinovom ulju. U drugoj posudi prodinstajte luk iseckan na sitno, patlidžan, paprike i krompir. Dodajte začine i sklonite s ringle.

U odgovarajuću posudu za pečenje poređajte red tikvica i odozgo rasporedite nadev s patlidžanom. Ponavljajte postupak do utroška materijala i završite musaku redom tikvica. Prelijte sve paradajz pireom i stavite u zagrejanu rernu.

Kad tečnost uvri jelo je gotovo. Tako pripremljena musaka se servira posuta iseckanom mirođijom i peršunom, a po želji možete da dodate i narendan posni kačkavalj.

(Espreso/Stil.kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.