OVAKO RUSI SPREMAJU KISELI KUPUS: 1 VRSTU MESA stavljaju u NJEGA, a prelivaju ga NAJPOZNATIJIM SOSOM (RECEPT)
Kupus, Foto: Printscreen/Youtube/Home kitchen with Danny

NJAM NJAM

OVAKO RUSI SPREMAJU KISELI KUPUS: 1 VRSTU MESA stavljaju u NJEGA, a prelivaju ga NAJPOZNATIJIM SOSOM (RECEPT)

Prelivaju ih bešamel sosom i peku ih u rerni

Objavljeno:

Kada želite malo drugačiji ručak, a da ipak bude od vaših omiljenih namirnica napravite ćufte u kiselom kupusu.

Ćufte umotane u kiseli kupus su mešavina 2 poznata jela, sarmi i ćufta. Srbi ćufte prave u paradajz sosu i obično ih služe sa pire krompirom, a Rusi ih umotaju u kiseli kupus, a ako nemaju, može da posluži i svež. Prelivaju ih bešamel sosom i peku ih u rerni.

1 / 3 Foto: Printscreen/Youtube/Home kitchen with Danny

Sastojci:

600 g mlevenog mesa

6 listova kiselog kupusa

50 g pirinča

1 mladi luk

1 jaje

400 ml vode

Za sos:

600 ml mleka

40 g putera

2 kašike brašna

muskatni oraščić

Priprema:

U mleveno meso dodajte začine po želji, sitno seckan mladi luk, jaje i dobro sjedinite. Oblikujte veće ćufte i uvaljajte u pirinač. Svaku ćuftu stavite na list kupusa, pa krajeve podignite na gore i zavežite konce. Listove prvo blanširajte u ključaloj vodi da omekšaju. Poređajte u tepsiju, pa prelijte vodom. Pokrijte alu folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 50 minuta.

Istopite puter, pa dodajte brašno i kratko propržite, oko 2 minuta. Sipajte mleko i uz neprestano mešanje kuvajte još 2 minuta. Posolite, pobiberite i začinite muskatnim oraščićem. Gotove ćufte prelijte sosom.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.