Pasulj, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

ZA RUČAK

UMESTO ULJA KORISTITE OVO I DOBIĆETE SAVRŠEN ČORBASTI PASULJ: A i zaprška će vas IZNENADITI (RECEPT)

Sipajte u pasulj, krčkajte još par minuta

Objavljeno: 21.01.2022. 17:33h

Nezaobilazan na trpezi u zimskim mesecima, pasulj je jedno od omiljenih jela mnogih generacija. Priprema se jednostavno, i nema osobe koja ne ume da ga pripremi. Ovo je proveren, porodični recept.

FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: PRINTSCREEN/YT/ HOME KITCHEN WITH DANNY
FOTO: Profimedia
FOTO: RINA

Sastojci:

1 glavica crnog luka

2 čena belog luka

2 šargarepe

400 - 500 g pasulja

so, biber i mlevena paprika

suva rebarca i malo suve slanine

1 kašika masti

1 kašika brašna

Priprema:

Na masti izdinstajte pola glavice crnog luka, kao i beli luk, i šargarepu.

Dodajte pasulj koji je preko noći bio potopljen u vodu.

Zatim dodajte slaninicu isečenu na kockice (količina po želji) i suva rebarca.

Dodajte začine.

U lonac nalijte vodu i ostavite da se lagano krčka oko sat i po (dok se zrna pasulja ne skuvaju).

Pred kraj napravite zapršku tako što ćete propržiti polovinu crnog luka koja vam je ostala, malo mlevena paprike i kašiku brašna.

Sipajte u pasulj, krčkajte još par minuta.

(Espreso / Stvar ukusa)