Piletina, Foto: Profimedia

obratite pažnju

ŠTA TREBA DA URADITE SA PILETINOM PRE NEGO ŠTO BUDE GOTOVA? Ovu BITNU stvar svi preskačemo

Bez obzira radite li hrskave krompiriće ili pire krompir, nakon što ogulite i narežete krompir namočite ga u hladnu vodu

Objavljeno: 13.12.2021. 09:55h > 14:49h

Kuvarica Lizzy Briskin kaže da i najmanja promena u načinu pripreme namirnica čini veliku razliku, pa donosi neke od kulinarskih saveta s kojima bi razna jela trebala biti bolja:

Napola ispečenu piletinu popržite i na tavi s puno povrća. Kad je piletina skoro pečena izvadite je i stavite na tavu s naseckanom mrkvom, lukom, krompirom i drugim povrćem. Dok se meso prži, pustiće svoje sokove i ukus koji će povrće pokupiti. Oguljeni krompir pre pripreme namočite u vodi. Bez obzira radite li hrskave krompiriće ili pire krompir, nakon što ogulite i narežete krompir namočite ga u hladnu vodu

foto: Printscreen/Youtube/Lekovite Biljke

Posolite i slatko. Malo soli dodajte u testo za kekse, kolače i pite.

foto: Profimedia

Jaja pecite na minimalnoj temperaturi. Umućena jaja za kajganu pecite na laganoj vatri i mešajte ih što je manje moguće, da dobijete što kremastiju i nežniju teksturu. Umesto da smesu mešate u tavi, lagano kutlačom pogurajte vanjske delove kajgane prema sredini i maknite je s vatre pre nego vam izgleda skroz gotova - ono što je na tavi 'gotovo', na tanjiru je presuvo.

(Espreso)