Pasulj, Foto: Profimedia

recept za vrhunski obrok

MELJANI PASULJ ZA POSNE DANE: Ne zna se da li je UKUSNIJI ILI ZDRAVIJI (RECEPT/VIDEO)

Kuvati na laganoj vatri da ostane za prst tečnosti preko pasulja.

Objavljeno: 11.12.2021. 10:22h

Naš predlog za subotnji ručak.

Potrebno je:

600 gr pasulja

2 glavice crnog luka

4 čema beloga luka

1 suva paprika

biber u zrnu

lovorov list

suva, mlevena paprika, a može i tucana ljuta

ulje

Priprema:

Pasulj očistiti i dobro oprati u nekoliko voda. Naliti da ogrezne pa kuvati 5-6 min, i prosuti vodu isprati u hladnoj vodi i naliti drugu.

Iseći sitno crni luk pa dodati, ubaciti suvu papriku, nekoliko zrna bibera, lovorov list i malo belog luka. Kuvati na laganoj vatri da ostane za prst tečnosti preko pasulja.

U šerpu sipati ulja dodati izgnječen beli luk pa ga malo propržiti i dodati začinsku papriku i odmah skloniti.

Dodavati po dve kutlače pasulja pa ga dobro pritisnuti šupljom kašikom dok se sve izmelja. Ubaciti so, mleven biber. Pasulj neka provri i skloniti. U šerpicu zagrejati malo ulja i dodati pola kašičice začinske paprike samo da se rastopi i preliti preko serviranog pasulja.

(Espreso/KodBakeUGostima)