SARMA SA DIMLJENIM ŠARANOM ĆE VAS OSVOJITI: Brzo i jednostavno se sprema uz ovaj RECEPT
Sarma, Foto: Profimedia

hrana

SARMA SA DIMLJENIM ŠARANOM ĆE VAS OSVOJITI: Brzo i jednostavno se sprema uz ovaj RECEPT

Osim šarana možete staviti i druge dimljene ribe, kao što je šljuka

Objavljeno:

Sarma sa dimljenom ribom je specijalitet koji se pamti! Ukus kiselog kupusa i dimljenog šarana se toliko dobro slaže da ćete po neko parčence dimljene ribe od sad stavljati i u običnu sarmu...

Priprema

Očistiti kupus, odstraniti mu srce.

Dimljenom šaranu odstraniti kosti i sitno ga iseckati ili samleti na mašinu za meso. Na ulju pržiti luk izblendiran u secku a nakon što luk porumeni dodati mu papriku i mleveno meso šarana.

Pržiti još 2-3 minuta.

Sastojci

1 veća glavica kupusa

1/2 kg dimljenog šarana

2 glavice crnog luka

2 šoljice pirinča

malo ulja

malo brašna

malo mešavine začina

1 kašika začinske crvene paprike

malo soli

malo bibera

Pomeriti sa vatre, pa dodati oprani pirinač, pa začiniti po ukusu. Smesu dobro izmešati.

Polako uvijati sarme, slagati ih u dublju posudu. Napraviti zapršku od 3 kašike ulja, 1 kašike brašna i 1 kašike crvene začinske paprike.

Zapršku dodati preko sarme, naliti vodom i staviti da se kuva na laganoj temperaturi dok kupus ne omekša.

Napomena: osim šarana možete staviti i druge dimljene ribe, kao što je šljuka. Neko stavlja i meso oslića, prethodno skuvanog u slanoj vodi, a ostali postupak je isti.

(Espreso/Stvar Ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.