PILAV SA PILETINOM I POVRĆEM: Bez belog luka i kukuruza TO NIJE TO (RECEPT)
Pirinač, Foto: Profimedia

recept

PILAV SA PILETINOM I POVRĆEM: Bez belog luka i kukuruza TO NIJE TO (RECEPT)

Gotovo jelo pospite svežim peršunom i poslužite

Objavljeno:

Recepti sa piletinom i pirinčem su uvek popularni i poželjni, a kombinacija ove dve namirnice ne ostavlja nikoga ravnodušnim.

Pilav sa piletinom i povrćem je starinsko, tradicionalno jelo koje ne zahteva puno veštine i vremena, a veoma je ukusno i zasitno.

Sastojci

500 gr pilećeg belog mesa

250 gr pirinča

150 gr kukurza šećerca

200 gr boranije

1 glavica crnog luka

1 šargarepa

1 crvena paprika

3 čena belog luka

so, biber

svež peršun za posipanje

ulje

Priprema:

Piletinu isecite na kocke srednje večine, pa ih stavite u šerpu sa vodom da se kuvaju na umerenoj temperaturi.

Dok se piletina kuva pripremite ostale sastojke.

Crni i beli luk isecite sitno, a papriku i šargarepu na kockice.

Kuvanu piletinu izvadite iz vode i odložite je u drugu posudu.

U šerpu sipajte malo ulja, pa crni luk i šargarepu popržite zajedno, a onda dodajte piletinu, pirinač, beli luk, papriku, kukuruz i boraniju. Začinite po ukusu solju i biberom.

Kada piletina počne da rumeni, a pirinač da dobija providnu boju, nalijte vodu u šerpu da ogrezne, i ostavite da se krčka na umerenoj temperaturi.

Kada je pirinač na pola gotov, pilav preručite u pouljenu posudu za pečenje i stavite da se peče na 180 stepeni oko pola sata.

Gotovo jelo pospite svežim peršunom i poslužite.

Prijatno!

(Espreso/Teelgraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.