recept
PILAV SA PILETINOM I POVRĆEM: Bez belog luka i kukuruza TO NIJE TO (RECEPT)
Gotovo jelo pospite svežim peršunom i poslužite
Recepti sa piletinom i pirinčem su uvek popularni i poželjni, a kombinacija ove dve namirnice ne ostavlja nikoga ravnodušnim.
Pilav sa piletinom i povrćem je starinsko, tradicionalno jelo koje ne zahteva puno veštine i vremena, a veoma je ukusno i zasitno.
Sastojci
500 gr pilećeg belog mesa
250 gr pirinča
150 gr kukurza šećerca
200 gr boranije
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
1 crvena paprika
3 čena belog luka
so, biber
svež peršun za posipanje
ulje
Priprema:
Piletinu isecite na kocke srednje večine, pa ih stavite u šerpu sa vodom da se kuvaju na umerenoj temperaturi.
Dok se piletina kuva pripremite ostale sastojke.
Crni i beli luk isecite sitno, a papriku i šargarepu na kockice.
Kuvanu piletinu izvadite iz vode i odložite je u drugu posudu.
U šerpu sipajte malo ulja, pa crni luk i šargarepu popržite zajedno, a onda dodajte piletinu, pirinač, beli luk, papriku, kukuruz i boraniju. Začinite po ukusu solju i biberom.
Kada piletina počne da rumeni, a pirinač da dobija providnu boju, nalijte vodu u šerpu da ogrezne, i ostavite da se krčka na umerenoj temperaturi.
Kada je pirinač na pola gotov, pilav preručite u pouljenu posudu za pečenje i stavite da se peče na 180 stepeni oko pola sata.
Gotovo jelo pospite svežim peršunom i poslužite.
Prijatno!
(Espreso/Teelgraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!