Foto: Profimedia

teško mu da poveruje

FUDBAL ČESTO NIJE FER! Tadić je svestan da je Ajaks nadigrao Romu u oba meča, a ipak ispao... Njega BAŠ nije htelo!

Loše je, frustrirajuće, ali idemo dalje. Okrećemo se sledećoj važnoj utakmici - zaključio je kapiten

Objavljeno: 16.04.2021. 10:40h

Ajaks igra odlično u Evropi u poslednjih nekoliko sezona, ali u pojedinim mečevima kao da se sve okrene portiv "Kopljanika" i tako ostanu na korak od slave.

Pre dve godine, Lukas Moura ih je golom u poslednjim sekundama za Totenhem sprečio da se domognu finala Lige šampiona, a juče je Ajaks eliminisan od Rome u četvrtfinalu Lige Evrope iako je nadigrao rivala u oba meča!

Dušanu Tadiću se posebno nije dalo. Kapiten amsterdamskog velikana i reprezentacije Srbije je u prvom duelu propustio da iskoristi jedanaesterac nakon čega su rimljani preokrenuli, a sinoć mu je poništen gol kojim bi Ajaks poveo 2:0 i bio bliži polufinalu.

foto: EPA/Ettore Ferrari

- Fudbal često nije fer. Mislim da smo ukupno gledano u dve utakmice bili bolji i da smo morali da prođemo u polufinale. Ali ponosan sam na tim - istakao je Dušan pa se osvrnuo na poništeni gol.

- Da je sve normalno, svaki sudija bi rekao "igraj dalje", ali je ovaj bio u centru pažnje. Loše je, frustrirajuće, ali idemo dalje. Okrećemo se sledećoj važnoj utakmici - zaključio je Tadić.

Engleski arbitar Entoni tejlor je najpre priznao gol, ali je posle intervencije VAR-a i pregledanja video snimka uočio prekršaj Taljafika koji je realno postojao, pa je poništio gol.

Džeko je ubrzo izjednačio, posle nesrećnog odbitka lopte od Gravenberha...

(Espreso)