TAKVOG TADIĆA HOĆU! Piksi kaže da je odluka o kapitenu bila laka, as Ajaksa je spreman na dodatnu odgovornost!
Foto: Starsport©

ima i lep broj na leđima...

TAKVOG TADIĆA HOĆU! Piksi kaže da je odluka o kapitenu bila laka, as Ajaksa je spreman na dodatnu odgovornost!

Mislim da kod nas previše pridajemo značaja kapitenskoj traci. Mislim da to nije toliko bitno, da uvek morate da obavljate zadatak. Naravno da je jedna od najvećih odgovornosti na meni – izjavio je Tadić

Objavljeno:

- Ne obraćam pažnju na Irsku i na njihov sastav, fokusiran sam na svoj tim i na svoje igrače - izjavio je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi, pred prvi meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Republike Irske.

- Znam dovoljno koliko jedan trener treba da zna, što je dovoljno da prenesem u taktičkom smislu svojim igračima, ono što će nas čekati sutra. Veoma respektujem ekipu Irske - rekao je Stojković na video konferenciji.

Dragan Stojković Piksi
foto: fss.rs

Kapiten Srbije biće Dušan Tadić, a selektor Stojković istakao je da nije bilo teško odrediti ko će nositi traku oko ruke.

- Toliko je odluka bila teška da noćas nisam mogao da spavam. Naravno da je bila laka odluka, Dušan Tadić je naš kapiten i tu nije ništa sporno. Svi igrači koju su pozvani, figurativno su svi kapiteni. On je samo jedan od predvodnika, a i nosi jedan lep broj na leđima. Dovoljno je kvalitetan igrač da bude i kapiten - rekao je Stojković.

Upitan je Stojković o poređenjima njega i Tadića, ne samo zbog istog broja na dresu.

- Ima velike razlike, godine su u pitanju, on je mnogo mlađi od mene, prija kada te porede sa nekim. On je pokazivao raskošan talenat i tu lepotu desetke koju nosi. Da li smo slični, to je na drugima da procene. Uživao sam u njegovoj igri protiv Real Madrida, bio sam ponosan što je neko tvoj glavni glumac na toj pozornici. Takvog Dušana Tadića hoću i ovde, i on je svestan toga. Daleko od toga da mi smeta poređenje, uvek je lepo da vas se sećaju i da me porede.

Dušan Tadić
foto: EPA/Maurice van Steen

Tadić je rekao da je spreman za dodatnu ulogu u dresu "Orlova".

- Pa, mislim da kod nas previše pridajemo značaja kapitenskoj traci. Mislim da to nije toliko bitno, da uvek morate da obavljate zadatak. Naravno da je jedna od najvećih odgovornosti na meni. Tako da nije uopšte bitno ko će da nosi traku. Svi moramo da preuzmemo odgovornost i da budemo kapiteni, uslovno rečeno – izjavio je jedan od najboljih fudbalera Ajaksa.

Srbija sutra od 20.45 sati na stadionu "Rajko Mitić" dočekuje Irsku na startu kvalifikacija za Mundijal u Kataru 2022. godine.

Tri dana kasnije protivnik na istom mestu biće Portugalija, dok će 30. marta Srbija gostovati Azerbejdžanu u Bakuu.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.