Sudije da sude u ime naroda, Foto: Aleksandra Čolić

PODSETNIK

MRDIĆ: Sudije da sude u ime naroda, a ne u ime tajkuna

On je naveo da imamo u Srbiji sudije koje zajedno sa pojedinim tužiocima, advokatima, tajkunima i kriminalcima iz raznih kriminalnih klanova, isključivo ostvaruju svoje imovinske koristi

Objavljeno: 04.03.2021. 14:04h

"Nadam se da će nove sudije kada budu izabrani za funkcije da služe u ime naroda. Ono što mi tražimo iz SNS je da sudije sude u ime naroda, kao što i ovde nas narodne poslanike birao narod, na listi "Aleksandar Vučić – Za našu decu". Podsetimo da smo 2012. godine imali razoreno pravosuđe od strane žutog tajkunskog preduzeća i režima Dragana Đilasa, Borisa Tadića, Vuka Jeremića i njihovih najbližih saradnika. 2012. je počeo spas srpskog pravosuđa.

Pojedine sudije ne rade u ime naroda, nego služe svojim mentorima iz tajkunskog žutog preduzeća i njihovim saradnicima u kriminalno mafijaškim krugovima", rekao je na sednici Skupštine Srbije narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić.

On je naveo da imamo u Srbiji sudije koje zajedno sa pojedinim tužiocima, advokatima, tajkunima i kriminalcima iz raznih kriminalnih klanova, isključivo ostvaruju svoje imovinske koristi i čine krivična dela i da na tom putu učine sve što je do njih da sruše onoga ko im se suprotstavio, a suprotstavio im se narod i pravda predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem.

"Nadam se da ove sudije čije smo biografije ovde čitali, kao i one koje su izabrane prethodnih godina, neće ići po zapadnim ambasadama da puše tompuse, piju koktele i prave dogovore i traže pomoć od pojedinih zapadnih ambasadora, da neće ići po privatnim hotelima pojedinih tajkuna i nalaziti se u podrumima pojedinih restorana gde će praviti dogovore sa pojedinim advokatima, kriminalcima, mafijašima i tužiocima kako i kome da se sudi i kako da mu se presudi. Na sreću, takav broj sudija je minimalan. Većina sudija su čestiti i pošteni ljudi koji su lojalni državi Srbiji. Naš narod je gladan pravde i voli istinu", istakao je Mrdić, koji je dodao da Aleksandar Vučić i SNS imaju veliki rejting i zbog rezultata koji su napravljeni, ali i zbog toga što Vučić narodu uvek kaže istinu u oči i što je narod prepoznao u njemu jednog najvećeg borca za pravdu u novijoj srpskoj istoriji.''

(Espreso)