Poslastica, Foto: Meghan B / Alamy / Profimedia

slatkiši

Od 3 sastojka dobićete kremastu poslasticu koja se topi u ustima: Bez jaja i brašna, a uspeva apsolutno svima

Desert u čaši od 3 sastojka idealan je uz kafu.

Objavljeno: 03.10.2025. 22:10h

Omiljeni su nam oni dezerti koji su preukusni, ali za koje nam ne treba mnogo ni vremena ni sastojaka.

Za ovaj čokoladni dezert u čaši potrebna su vam samo tri sastojka, a priprema ovog recepta je veoma laka.

Jedino će vam biti teško da sačekate sat ili dva da se spremljen slatkiš ohladi u frižideru, pre nego što ga probate. Ali sigurni smo da ćete uspeti.

Sastojci:

  • 250 gr tamne čokolade
  • 60 grama putera
  • 500 ml slatke pavlake

Po želji, ne mora

  • kakao prah - za posipanje

Priprema:

  1. Iseckajte čokoladu i stavitte u činiju. Dodati puter u činiju.
  2. Stavite vodu na ringlu da proključa, pa na pari istopiti čokoladu i puter konstantno mešajući dok ne dobijete kompaktnu smesu.
  3. Dodajte ovoj smesi 60 ml slatke pavlake i mešajte.
  4. Stavite u drugu činiju preostali deo slatke pavlake i umutite mikserom u šlag.
  5. Postepeno dodajte slatku pavlaku/šlag smesi od čokolade i mešajte.
  6. Sipajte dezert u čaše i lepo izravnajte. Ohladite sat, dva u frižideru pre nego što podlužite
  7. Po želji pospite preko kakao prah.

Uživajte.

Bonus video:

(Espreso/Glossy/A.V./prenosi:B.S.)