Foto: Aleksandar Tomic / Alamy / Alamy / Profimedia

probajte

Ko jednom proba carsku pitu zaboraviće na proju: Obrok gotov za pola sata, treba vam samo jedna posuda

Savršen obrok za doručak, večeru ili da ga ponesete na posao, spakujete deci za užinu.

Objavljeno: 19.08.2025. 10:55h

Domaćice danas sve više traže takozvane "smuti, pa prospi" recepte, a ova savršena pita je jedna od njih. Za njenu pripremu vam treba jedna posuda, u kojoj ćete sve da pomešate, izlijete u pleh i pečete.

Sastojci su jednostavni, lagano se sprema, jer se sve meri na čaše, a sa sve pečenjem vam za njenu pripremu treba manje od pola sata.

Idealna je ako želite da za doručak jedete nešto zdravo i izbegnete pekaru, kao užina za decu, ali i izdašna večera za celu porodicu.

Brza domaća carska pita

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 2 čaše brašna
  • 1 čaša kukuruznog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • pola čaše ulja
  • 2 kašičice soli
  • 1 čaša jogurta
  • 200 g šunke
  • 4 kisela krastavca
  • 100 g kačkavalja
  • malo kisele crvene paprike

Priprema

  1. Umutite dobro jaja u jednoj činiji, posolite ih, pa im dodajte ulje i jogurt.
  2. U to ubacite sitno iseckanu šunku, krastavčiće i kačkavalj, kao i malo kisele crvene paprike, po ukusu. Promešajte.
  3. U odvojenoj činiji pomešajte pšenično i kukuruzno brašno pomešati sa praškom za pecivo, pa to postepeno dodajte u prethodnu mešavinu i sjedinite varjačom.
  4. Izlijte smesu u posudu za pečenje, koju ste nauljili i(li) obložili pek-papirom.
  5. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Bonus video:

(Espreso/Glossy/Ilić Milica/prenosi:B.S.)