Foto: Aleksandar Tomic / Alamy / Alamy / Profimedia
probajte
Ko jednom proba carsku pitu zaboraviće na proju: Obrok gotov za pola sata, treba vam samo jedna posuda
Savršen obrok za doručak, večeru ili da ga ponesete na posao, spakujete deci za užinu.
Objavljeno: 19.08.2025. 10:55h
Bojana Savić
Domaćice danas sve više traže takozvane "smuti, pa prospi" recepte, a ova savršena pita je jedna od njih. Za njenu pripremu vam treba jedna posuda, u kojoj ćete sve da pomešate, izlijete u pleh i pečete.
Sastojci su jednostavni, lagano se sprema, jer se sve meri na čaše, a sa sve pečenjem vam za njenu pripremu treba manje od pola sata.
Idealna je ako želite da za doručak jedete nešto zdravo i izbegnete pekaru, kao užina za decu, ali i izdašna večera za celu porodicu.
Brza domaća carska pita
Sastojci:
- 4 jajeta
- 2 čaše brašna
- 1 čaša kukuruznog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- pola čaše ulja
- 2 kašičice soli
- 1 čaša jogurta
- 200 g šunke
- 4 kisela krastavca
- 100 g kačkavalja
- malo kisele crvene paprike
Priprema
- Umutite dobro jaja u jednoj činiji, posolite ih, pa im dodajte ulje i jogurt.
- U to ubacite sitno iseckanu šunku, krastavčiće i kačkavalj, kao i malo kisele crvene paprike, po ukusu. Promešajte.
- U odvojenoj činiji pomešajte pšenično i kukuruzno brašno pomešati sa praškom za pecivo, pa to postepeno dodajte u prethodnu mešavinu i sjedinite varjačom.
- Izlijte smesu u posudu za pečenje, koju ste nauljili i(li) obložili pek-papirom.
- Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/Ilić Milica/prenosi:B.S.)