za doručak ili večeru
Najukusnija pita sa tikvicama, sirom i kiselim mlekom: Najbolja za letnje dane - recept svi zapisuju
Savršen recept za pitu sa tikvicama, sirom i kiselim mlekom
Letnje vreme sa sobom donosi i laganija i brža jela za pripremu.
Domaćice po vrućinama ne vole da provode puno vremena u kuhinji, ali za svoje ukućane uvek biraju sjajne specijalitete koji mogu da se spreme očas posla.
Tako je za vas sada tu recept za najukusniju pitu sa tikvicama, sirom i kiselim mlekom.
Priprema je jednostavna, a ovo su potrebni sastojci:
so
kore za pitu - jedno pakovanje
ulje
tikvice - jedan kilogram
sir - 200 grama
4 jaja
prašak za pecivo - 1 kašičica
kiselo mleko - jedna čaša
Način spremanja:
Tikvice se oljušte, sitno izrendaju, posole i ostaljaju da se ocede.
Tikvice se pomešaju sa sirom. Uzimaju se po dve kore, mažu se uljem, posipaju nadevom i uvijaju. Tako se ređaju sve kore u namazan pleh.
Jaja se umute sa kiselim mlekom.
Pita se stavlja da peče na 180 stepeni i tad se preliva smesom od mleka, jaja i malo ulje. Peče se dok ne porumeni.
Prijatno i uživajte.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J)