Ova musaka je stvorena za letnje dane! Otimaće vam se za recept, i sama priprema je fantazija
Musaka, Foto: Printscreen/Youtube/TheCookingFoodie

spremite

Ova musaka je stvorena za letnje dane! Otimaće vam se za recept, i sama priprema je fantazija

Mnogima omiljeni recept okupiće celu porodicu za stolom.

Objavljeno:

Jelo koje je savršeno za vrele letnje dane je svakako musaka.

Mnogima omiljeni recept okupiće celu porodicu za stolom.

Sastojci

Musaka
foto: Printscreen/Youtube/TheCookingFoodie

za 4 osobe

1 kg krompira

500 g mlevenog mesa

ulje

so

biber

crvena paprika

čili po zelji

2 jaja

1 čaša mleka

1 kašika brašna

1/2 crveni luk

2-3 čes

Priprema

1.

Krompir oljuštiti i izrezati na tanke okrugle listove. U posudu ih nauljiti i staviti jednu kašiku soli.

2.

Sitno iseckati crveni i bijeli luk i prepržiti. Dodati mleveno meso i začiniti ga sa dve kašike soli, jednom kašikom bibera, malo mlevene crvene paprike i malo chilija po želji. Pržiti dok meso ne bude gotovo.

3.

Pleh ili tepsiju premazati uljem ili margarinom i redati prvi sloj krompira, preko njega sloj mesa i tako sve dok se ne potrosi smesa.

4.

Kada se poreda, staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i tako peći 20ak min - dok ne primetite da je krompir skoro pečen.

5.

U posudu umutiti dva jaja, kašiku brašna i šolju mleka. S tom smesom preliti musaku iz pećnice i vratiti nazad da se peče dok ne bude krompir u potpunosti pečen.

6.

Na kraju, po Vašoj želji, narendajte sira preko, isključite rernu i ostavite da se sir otopi.

7.

Prijatno!

03:40

NAŠA PEVAČICA OTIŠLA U GRČKU, PA JE SAČEKALO NEPRIJATNO IZNENAĐENJE! Ležaljke na Halkidikuju se kreću i do 120 EVRA!

(Espreso/coolinarka/Prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.