kakav slatkiš
Kiselkasto-slatki spoj oduševiće vaša nepca! Limun torta se sprema najlakše, ne goji, i ekstra je lagana!
Fenomenalna poslastica raspametiće i one izbirljive
Ova lagana i kremasta torta će vas ostaviti bez reči. Limun daje osvežavajuću notu, a keks razbija kiselost.
Potrebno je:
Za testo
150 g keksa
belance
mast za mazanje pleha
Za fil:
dva velika limuna
pomorandža
50 g gustina
dva žumanca
75 g šećera u prahu
šlag
3 belanca
prstohvat soli
90 g kristal šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pleh obložite pek papirom. Sameljite keks pa ga pomešajte sa belancetom. Zatim pecite 7 do 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Potom izvadite i pustite da se prohladi. Izrendajte koru od jednog limuna pa iscedite sok. Zatim stavite u šerpicu pa dodajte narandžin sok.Pomešajte sa gustinom.Zasebno stavite da provri 300 ml vode, pa pustite da proključa. Pomešajte sadržaje iz obe šerpe pa kuvajte još koji minut dok se ne zgusne. Dekorošite tortu po želji.
Bon appetit!
Bonus video:
(Espreso/J.R)