Ovako izgleda prava vege pljeska, Foto: printscreen/ youtube/ Simple Meal Prep.

video

NAJBOLJE POSNE PLJESKAVICE KOJE ĆETE VIDETI: Sve što vam treba je PASULJ IZ KONZERVE za puniji ukus dodajte još OVO

Uživajte u eksploziji ukusa pri svakom zalogaju

Objavljeno: 22.03.2024. 10:32h

Da li ste znali kako izgleda savršenaposna pljeskavica? Pripremite recept koji se nalazi pred vama i zaludite goste ukusom vege mesa.

Post, kao vreme duhovnog i fizičkog pročišćenja, nije samo tradicija mnogih kultura širom sveta, već i prilika da se naše telo i duša odmore od uobičajenih prehrambenih navika, često opterećenih teškom hranom i brzim načinom života.

Tokom perioda posta, hrana bogata biljnim vlaknima, vitaminima i mineralima, poput pasulja, postaje temelj ishrane, pružajući ne samo neophodne nutrijente, već i pomažući u detoksikaciji tela. Pasulj, kao izvor biljnih proteina, može biti izvanredna zamena za meso, a njegova svestranost u kulinarstvu omogućava pripremu raznih zdravih i ukusnih jela.

Jedan od predloga za obrok tokom posta je pljeskavica od pasulja, jelo koje je ne samo hranjivo i zdravo, već i ukusno, zadovoljavajući potrebe tela za esencijalnim nutrijentima, dok istovremeno mazi naša čula zahvaljujući bogatstvu ukusa i aroma. Ako pasulj kuvate, postoji trik da se brže skuva, ali u ovom receptu koristimo pasulj iz konzerve da bismo skratili vreme pripreme na divnih 15 minuta.

Vreme pripreme:

15 minuta

Sastojci (za 3 pljeskavice):

  • 1 konzerva crvenog pasulja
  • 60 g ovsenih pahuljica
  • 1 crveni luk
  • 25 g brašna
  • 1 čen belog luka
  • ulje za prženje (opciono)
  • 1 kašičica soja sosa
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašika bujona od povrća
  • 2 kašičice mlevene crvene paprike (ili dimljene)
  • 1 kašičica kima
  • so, biber

Priprema:

1. Ocedite višak vodice iz konzerve pa gnječite pasulj u glatku smesu.

2. U činiji pomešajte pasirani pasulj sa ovsenim pahuljicama, crnim lukom iseckanim na kockice, usitnjenim belim lukom, brašnom, soja sosom, senfom, bujonom od povrća, dimljenom paprikom, semenom kima, solju i biberom.

3. Mešajte dok se dobro ne sjedini i ostavite mešavinu da odstoji nekoliko minuta da se ukusi spoje.

4. Smesu oblikujte u pljeskavice željene veličine i debljine.

5. Ako postite na vodi, ispecite pljeskavice u tosteru a ako ne, onda na malo ulja u tiganju - 3-4 minuta sa svake strane dok ne postanu smeđe i hrskave.

6. Poslužite toplo.

BONUS VIDEO:

(Espreso/ 24 sedam/ Prenela I.O.)