Ćufte bez mesa, Foto: PRINTSCREEN/YT/ FRISCHE REZEPTE

bolje nego sa mesom

SAVRŠEN RECEPT ZA POHOVANE ĆUFTE BEZ MESA: Toliko UKUSNE da niko ne poveruje od ČEGA su - bogat ručak za malo para

Dok ih ne probate ne možete ni da zamislite koliko su ukusne i dobre

Objavljeno: 10.11.2023. 17:11h

Priprema po ovom receptu je vrlo jednostavna i za ove pohovane ćufte će vam biti potrebni sastojci koji su pristupačnih cena, tako da slobodno možemo reći da je ovo pravi delikates za malo para.

Potrebno je

  • šolja pirinča
  • šolja kukuruza šećerca (iz konzerve)
  • 1/2 šargarepe
  • glavica crnog luka
  • prstohvat soli
  • 100 g sira
  • prstohvat bibera
  • prstohvat muskatnog oraščića
  • šaka naseckanog peršuna
  • ulje
  • 2 šolje vode
  • Za pohovanje:
  • 100 g brašna
  • jaje
foto: PRINTSCREEN/YT/RICETTE PERFETTE

Priprema:

Skuvajte pirinač u vodi, ali vodite računa da se ne prekuva. Zatim ga ocedite i ostavite da se ohladi. Na zagrejanom ulju (tri kašike) dinstajte sitno seckani beli luk i narendanu šargarepu. Kada je gotovo, izvadite iz tiganja i ostavite da se ohladi. Stavite u posudu ohlađeni pirinač, dodajte oceđen kukuruz, luk i šargarepu. Začinite solju, muskatnim oraščićem i biberom i sitno naseckajte peršun. Viljuškom izmrvite sir i pomešajte kašikom sa ostalim sastojcima da se sve dobro sjedini.

Oblikujte ćuftice rukama. Posebno umutite jaje sa prstohvatom soli, a u drugu posudu stavite brašno. Uvaljajte ćufte u brašno i poređajte u odgovarajuću posudu, jednu do druge, pa ih stavite u zamrzivač da se stegnu, 15-20 minuta. Zatim svaku ćufticu uvaljajte u jaje i ponovo u brašno. Pržite ih u zagrejanom ulju dok ne dobiju zlatnu boju.

BONUS VIDEO

(Espreso/krstarica)