Kobasica, Foto: Profimedia

recept

NAPRAVITE DOMAĆE KOBASICE I TO BEZ ADITIVA: Recept koji osvaja CELU SRBIJU, ljudi na SELU znaju TAJNE za dobar ukus

Prirodne kobasice, bez aditiva i veštačkih boja

Objavljeno: 06.11.2023. 16:41h

Recept za pravljenje domaćih kobasica je mnogo jednostavniji nego što se to čini na prvi pogled.

A kako ništa ne može da se uporedi sa prirodnim, u kući spremljenim kobasicama bez dodatih aditiva, veštačkih aroma i boja, jednom kada probate da ih pripremite sami kod kuće i uverite se koliko je lako, više ih nikada nećete ni kupovati.

Ništa ne može da zameni ukus "spremljenog kod kuće".

foto: Profimedia

Sastojci:

450 g svinjskog mesa

450 g junetine

100 g slanine

1,5 kašičica morske soli

1 kašičica celog semena žute gorušice

1/2 kašičica bibera

1/2 kašičice italijanskog začina

1/2 šolje ledene vode

1 svinjsko crevo

Priprema:

Dobro isperite i ostavite svinjsko crevo da stoji u toploj vodi oko sat vremena. Za to vreme izdvojite jednu četvrtinu i svinjskog i junećeg mesa i iseckajte na sitne kockice. Isto uradite i sa slaninom. Ostatak mesa dobro sameljite i pomešajte.

U veliku vanglu prespite i seckano i mleveno meso, dodajte slaninu i sve začine, prelijte ledenom vodom i sve dobro mešajte koji minut.

Prženje kobasicafoto: Profimedia

Uz pomoć mašine za meso i specijalnog nastavka, ili korišćenjem običnog levka sipajte pripremljeno meso u svinjsko crevo, a potom ga na mesta zavrnite u prepoznatljiv oblik kobasice.

Pripremite pleh za pečenje i obložite ga papirom za pečenje.

Svaku kobasicu izbockajte na par mesta, i položite na pleh.

Ubacite u zagrejanu rernu i pecite oko jedan sat na 180 stepeni. Ocedite višak tečnosti, okrenite kobasice i pecite ih još pet minuta.

Domaće kobasice možete da poslužite sa povrćem, krompirićima, salatom ili jajima.

Prijatno!

Bonus video:

(Espreso/Telegraf)