Kifle, Foto: Printscreen/Youtube/bosanskakuhinjabyzehra8198

vazdušaste i preukusne

NAJBRŽI RECEPT ZA DOMAĆE PEKARSKE KIFLE: Biće mekane kao PAMUK - prave domaćice ih mese samo na ovaj način

Ako volite pekarske kifle, onda ćete ovaj recept da obožavate

Objavljeno: 05.11.2023. 16:54h

Vikend je idealno vreme za isprobavanje neodoljivih recepata. Realno, retko ko može preko nedelje da odvoji sat-dva i da umesi testo, razvuče pitu, uvije kiflice, ali kad dođe vikend, još kada je napolju pravo jesenje vreme, nema ničeg lepšeg nego kroz kuhinju uneti malo topline u dom.

Naime, Dragica Marković je podelila sa nama savršen recept za prave domaće pekarske kifle koje su mekane kao pamuk, a evo kako se prave:

Potrebno je:

- voda 500 ml

- kvasac 42 g

- ulje 100 ml

- so 1 kašika

- šećer 2 kašike

- brašno 750 g

Priprema:

U mlaku vodu dodati kvasac,šećer,ulje,so,i brašno i zamesiti testo. Prekriti i ostaviti da nadođe oko 30 minuta u toplom.

foto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

Premesiti i podeliti u loptice veličine po želji kolike hoćete da vam budu kifle.

Pouljiti radni sto i svaku lopticu okalagijom rastanjiti i uviti u kiflu i ređati u pleh. Premazati sa vodom i posuti susamom i na svaku kiflu staviti po malo posnog margarina.

foto: Printscreen/Youtube/bosanskakuhinjabyzehra8198

Ostaviti da nadođu oko 20 minuta. Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 20 minuta. Pečene kifle premazati ovlaš sa malo ulja i vode koje ste pomešali zajedno.

BONUS VIDEO

(Espreso/zena.blic)