bukvalno ko pamuk meke!
NAJMEKŠE KIFLICE KOJE ĆETE IKAD PROBATI: Ostaće VAZDUŠASTE i meke sve do poslednje - stari recept naših baka
Domaće mekane kiflice napravite već večeras i uživaćete i sutradan u doručku, naravno, ako ostane koja
Kako je temperatura počela da pada, tak ose prave idealni uslovi za paljenje rerne. Donosimo vam super recept za domaće mekane kiflice koje su savšene za svaku priliku i svaki obrok.
Ovo su potrebni sastojci kao i detaljan način propreme:
Sastojci
Za testo:
- 500 ml mleka
- 1,1 kg brašna
- 300 ml ulja
- 3 jajeta
- 1 kašika soli
- 2 kašike šećera
- susam
- 50 g svežeg kvasca
- 1 margarin
Priprema
U mlako mleko stavite kvasac, prstohvat soli i šećera, ostaviti da nadođe. U vanglicu sjedinite ulje, jaja, šećer, so, a onda dodajte mleko sa nadošlim kvascem. Brašnom zamesite testo. Ostaviti 30-tak minuta na toplom mestu da nadođe.
Probajte i recept za makedonske kiflice.
Nadošlo testo podelite na tri dela, svaki deo posebno razvucite oklagijom u krug prečnika 45 cm. Sa nožem isecite na dvanaest jednakih delova ili 16, ako želite manje kiflice.
50 g od margarina istopite i uz pomoć četkice premažite svaki trougao, a onda urolajte kiflice. Slažite na pleh na koji ste prethodno izrendali margarin (oko 75 g) i ostavite 30-tak minuta na toplom mestu.
Kiflice premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Po želji na svaku kiflicu možete dodati po kockicu margarina i malo krupne soli.
Pecite kiflice u zagrejanoj rerni na 200 C, oko 18-20 minuta.
BONUS VIDEO:Zdrav recept iz putopisa Marka Pola
(Espreso/recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!